четвъртък, 29 март 2018 г.

Сидеров, като „московска стражевая“ брани Кремъл


Точно, като  куче пазач от породата „московска стражевая“, Волен Сидеров само чака някой да спомене Русия в Народното събрание и бърза да защити Кремъл.

Задочен диалог на тема "Русия" и трябва ли България да изгони руски дипломати, както направиха повечето страни от ЕС, си заформиха за втори пореден ден председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветатов и председателят на групата на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

Цветанов повтори в кулоарите на Народното събрание тезата си от снощи пред бТВ, че "България трябва да бъде солидарна с Великобритания и трябва да има и действия".

Причината за експусиране на дипломати на Владимир Путин е случаят с отравянето на бившия разузнавач Скрипал и дъщеря му с  новичок. Според Великобритания зад нападението стои Русия.



"Ще се консултираме, ще направим Коалиционен съвет, час по-скоро трябва да стане това, ще потърсим връзка с премиера и се надявам днес или най-късно утре той да се състои", заяви Сидеров. И добави:

"Надявам се и съм убеден, че здравият разум на министър-председателя няма да позволи грешни действия."

Лидерът на "Атака" обяви, че е грешка да се правят изказвания по темата, преди да се е чула позицията на Борисов, защото "България трябва да има балансирано поведение". И повтори:

"Пак ще призова хората от екипа на министър-председателя да се въздържат от излияния за солидарности, чувства и страсти, защото те са вредни за страната."

Не било "природен катаклизъм", добави той. По същество Сидеров изрази следната позиция:

"Великобритания напусна ЕС, Русия не е член на ЕС - защо България трябва да взема страна в конфликт, в който има неизяснени обстоятелства?"