четвъртък, 8 март 2018 г.

Сидеров на амбразурата: България се появила като народ и като нация благодарение на Руската империя


България се появи като народ, като нация благодарение на Руската империя, заяви в студиото на Би Ти Ви лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

"В средата на 19 век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо - ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на руския император, който казва отиваме да освобождаваме християнските поробени народи."

Това са думи на Волен Сидеров от тв интервюто му.

Този човек, който най-вероятно е на хранилка в Кремъл е пълен идиот. За сведение на г-н Сидеров, български народ има далеч преди средата на 19-ти век и възраждането на народа ни започва с "История славяноболгарская" на св. Паисий Хилендарски завършена през 1762 г.1 коментар:

  1. Факт е, че на географските карти от онова време държава България няма. Факт е, че е имало тайни споразумения между Великите сили (Великобритания и Австроугария) за подялба на територията й, след евентуален разпад на Османската империя. (един от вариантите) Само Русия е настоявала за връщане на картата на Българската държава. Но след Кримската война, която тя губи и се чувства слаба след нея, на масата на преговорите, все пак успява да надделее за връщане на България на картата на Европа. Факт е и това, че в тогавашната обстановка Великите сили са си дали съгласието, но с условие да не се създава голяма славянска държава. За това и се създава автономна Източна Румелия, на която Губернатора се определя от Високата порта, съгласувани с Великите сили.

    ОтговорИзтриване