четвъртък, 15 март 2018 г.

Радан Кънев към Симеонов: Sorry, Валери, подай оставка и не бъди мюре


Бившият председател на ДСБ Радан Кънев призова вицепремиера и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов да подаде оставка от Министерския съвет и да мине в опозиция в Народното събрание. Повод за това станаха позитивните оценки, които десни избиратели започнаха да дават на думите на Симеонов.

"Думите на Валери Симеонов привличат внимание. Забелязвам, че дори предизвикват уважение - у нас малцина политици се осмеляват да предизвикат Кремъл", пише Кънев в профила си във фейсбук.

Думите на вицепремиера обаче нямали никаква стойност на фона на Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Бойко Борисов.

"Тези думи нямат никаква стойност на фона на съпредседателя на Валери, г-н Сидеров, който от чуждоугодничество отрича историята на Възраждането.

Нямат никаква стойност на фона на съпредседателя на Валери, г-н Каракачанов, който подчини българската авиация на Москва по начин, по който и БСП не се е осмелявала. И който върви съзнателно и целенасочено към ликвидиране на отбранителната способност на Българската армия като член на НАТО...

... И преди всичко нямат никаква стойност на фона на Министър-председателя г-н Борисов, който подготвя загробване на бюджета и енергетиката ни през реанимация на кражбата "Белене".

Накрая Радан Кънев коментира, че думите на Валери Симеонов са "песен за ушите", но те водят до едно-единствено възможно действие:

"Оставка от МС и опозиция в НС. Всичко останало те поставя в ролята на мюре, което привлича вниманието, докато собствените ти ортаци ни грабят в съучастие с Кремълската мафия, срещу която говориш".