понеделник, 30 април 2018 г.

Цитати на великите! Тръмп: Някакъв умник вдигна посолство за $1 млрд. Няма да го открия

Новото футуристично американско посолство в Лондон. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува „ужасното и мързеливо“ посолство на САЩ в Лондон преди планираната си визита във Великобритания през юли, пише британският всекидневник London Evening Standard.

Преди време дипломатическата мисия бе преместена от площад "Гросвенър" в чисто нова сграда в квартал „Nine Elms“. Посторйката глътна 1 милиард долара и Тръмп бе поканен да я открие при посещението си в Лондон през юли т.г.

Обаче президентът е бесен на новото местоположение и заяви, че посолството е лоша сделка за САЩ. Говорейки по време на митинг в Мичиган, той обяви:

„В Лондон имахме най-доброто място в целия град. Най-доброто място. Е, някакъв умник каза, ще продадем мястото и след това ще вземем парите и ще построим ново посолство. Това звучи добре, нали, но трябва да имаш много пари, за да направиш нещо подобно, нали?“

Тръмп разкри, че представителите на посолството са го продали за 250 млн. долара.

„После отиват и купуват парцел с ужасно местоположение. И върху него построяват новото посолство. Това са добрите новини. Лошите са, че това струва над 1 млрд. долара“, обясни милиардерът.

Американският президент е отказал да открие новото посолство:

„Между другото, искаха от мен да прережа лентата на новото посолство и аз заявих, че няма да отида. Не искам да го правя.“