понеделник, 23 април 2018 г.

Безплатен алкохол и танцьорки разочаровали европейската младеж в София


Танцьорките, които възмутиха младежите
"Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив вкус" - статия с това заглавие излезе днес в изданието Euroactiv, която разказва за проведената миналата седмица конференция на Европейския младежки форум в НДК. Част от младежите участници в събитието са останали крайно недоволни от различни организационни недоразумения, като например от безплатния алкохол и танцьорките в бара на партито след конференцията.

Освен организацията в НДК, афтър партито на събитието също оставило горчив вкус у европейската младеж. На купона в бара имало безплатен алкохол и полуголи танцьорки.

"Възмутително е, защото на конференцията говорихме за половото равенство", коментира пред наш репортер Райчев.
Ако има момичета на дансинга, е трябвало да има и момчета или въобще да няма такива неща, смята родният представител на Европейския младежки форум.

Освен половото неравенство заради танцуващите момичета, проблемът бил, че на следващата сутрин заради безплатния алкохол конференцията била пред провал, тъй като участниците не били "във форма".

Какво казват от Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС

Euractiv са взели коментар от говорителя на Българското председателство на Съвета на ЕС Елица Златева, която казва, че конференцията на европейските младежи се е провела по всички правила.

Относно липсата на млади хора Златева казва, че са организирали 11 работни панела с участието на младежи.

"Президентът на Националния младежки форум на България и президентът на Европейския младежки форум бяха активни участници през цялото време", добавя Златева.

Относно проблема със самолетните билети пък коментарът е, че с този модел на възстановяване на разходите предлага по-гъвкав модел на запазване на места и полети.