петък, 11 май 2018 г.

Международните успехи на Борисов: Меркел му казвала 'скъпи', а Макрон - 'мон шери'


От ГЕРБ изброиха международните постижения на премиера Бойко Борисов след поредните критики на БСП срещу правителството.

Премиерът се прибирал тихомълком в България от срещи с международни лидери, защото е "скромен човек", обяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

"На кой друг премиер германският канцлер Ангела Меркел казва "скъпи Бойко", когато го посреща на стълбичките на самолета, френският президент Еманюел Макрон го нарича "мон шери", а Ердоган му се изповяда "Бойко, искат да ме убият" ', каза Марков. В заключение депутатът заяви, че историята я пишат ГЕРБ и Бойко Борисов, който 4 пъти печели избори.

Думите на Марков дойдоха в отговор на декларация, в която Корнелия Нинова разкритикува отминалата година управление на кабинета Борисов 3. Тя обяви, че ще разбие 4 мита на правителството. Първият биле, че ГЕРБ няма алтернатива, а БСП е просто креслива опозиция. Не било вярно, че социалистите предлагат промени, които да осигурят по-добър живот на хората само гогат са в опозиция. Не било вярно и че управленията на деснита партии плащали дълговете на левите, обясни Нинова.