четвъртък, 10 май 2018 г.

Никой не търси Боян Петров, твърди алпинист от базовия лагер под Шиша Пангма


Себастиано Валентини
Никой не търси изчезналия в Хималаите алпинист Боян Петров. Заради тежките метеорологични условия спасителната операция е невъзможна, а информацията, че шестима непалци и китайци го издирват, не отговаря на истината.

Това обяви алпинистът Себастиано Валентини, който е част от експедицията на българина за покоряване на връх Шиша Пангма и в момента се намира в базовия лагер. С него се е свързал журналист от в. "България днес" чрез сателитната връзка.

Валентини опровергава информациите от последните два дни, че шестима шерпи търсят алпиниста, като са стигнали до лагер 1 във вторник, където не са го открили, и са се отправили към лагер 2 в сряда.

"Това са фалшиви новини. Атмосферните условия са много лоши. Нямаме никакви новини за Боян. Вертовете са изключително бурни. Надяваме се днес времето да е по-добро", казва пред българския вестник катерачът.

Попитана от изданието дали е в течение на тази информация, приятелката на Петров Радослава Ненова казва, че не е е контакт с Валентини и са ѝ подавали информация, че спасители търсят Боян.

Няма коментари:

Публикуване на коментар