сряда, 9 май 2018 г.

БСП и "Атака" се сбиха за титлата "Най-добър слуга на Кремъл"


Спорът между БСП и "Атака" за това кой е най-добрият представител на интересите на Кремъл у нас върви отдавна. Досега той се водеше най-вече със словесни нападки от парламентарната трибуна. Днес обаче този спор стигна до физически сблъсици между представители на БСП и репортер на телевизия "Алфа", която е партийната телевизия на "Атака", съобщава „Клуб З“

Действието се разигра по време на т.нар. марш на безсмъртния полк.

Ето как съобщиха от "Атака" за инцидента:

"Депутати от БСП удрят репортер на АЛФА ТВ. Хулиганите на Нинова изнервени на въпроса защо техният външен министър Вигенин легитимира киевската хунта.

4 години партия АТАКА очаква отговор от ръководството на БСП защо техният външен министър Кристиян Вигенин легитимира киевската хунта с визитата си в Украйна през 2014 г. Тогава Вигенин се срещна с президента на Украйна Александър Турчинов и на практика призна фашисткото правителство, което дойде на власт след кървав преврат и убити мирни граждани. АТАКА няколко пъти поиска оставката на Вигенин. По време на честванията на Деня на победата пред Паметника на Съветската армия в София репортер на АЛФА отново зададе въпроса към председателката на левицата. Вместо адекватен отговор от Нинова, той получили удари от страна на депутатите Таско Ерменков, Георги Свиленски и Славчо Велков. Те влязоха в ролята на лична охрана на лидерката си и започнаха да дърпат журналиста от АЛФА ТВ, да  изтръгват микрофона от ръцете му и забраниха да задава неудобни въпроси на парламентарната им шефка.

От БСП не пожелаха да коментират и защо не гласуваха предложението на Волен Сидеров и АТАКА да отпаднат санкциите срещу Русия, а сега се опитват да събират русофилски електорат с поднасяне на венци".

Официална позиция от БСП засега няма.