събота, 26 май 2018 г.

Тези хотели ще променят представите ви за луксозно


Хотел Машпи, Вечнозелените гори на Еквадор

Природата среща лукса в този зашеметяващо футуристичен хотел от стомана и стъкло, скрит дълбоко в тропическата гора Машпи с площ 3200 акра в северозападен Еквадор. 22-те стаи за гости са елегантни и свръхмодерни, оборудвани с джакузита и просторни прозорци, гледащи към джунглата. Красотата настрана, Машпи е и лидер в устойчивия екотуризъм - добива електричество от реката, водата идва от местен водоизточник, а управата се старае да държи въглеродния отпечатък на имота нисък. Цените за нощува тук започват от 1098 долара.

Грити Палас, Венеция

Построен през 1475 година, този зашеметяващ палат остава един от най-великолепните и емблематични хотели във Венеция, любим на звезди Елизабет Тейлър, Ричард Бъртън и Ърнест Хемингуей. Не е изненадващо, че стаите са откровено декадентски, обзаведени с безценни венециански антики, изящни оригинални произведения на изкуството и брокатни коприни. Най-забележителна обаче е гледката към издигащата се от другата страна на канала великолепна църква Санта Мария дела Салуте.

Курортът в Педрегал, Кабо Сан Лукас, Мексико

Този курорт на мечтите на полуостров Байа е толкова ексклузивен, че за да стигнете дотам, трябва да минете през няколко поста за сигурност. След това ви допускат през дълъг луксозен частен тунел, който е издълбан в основата на извисяваща се планина. Щом най-накрая излезете от тъмнината, ще се окажете в истински скрит оазис. Там ще намерите луксозни апартаменти, басейни, както и един наистина великолепен ресторант. Цените в хотела започват от 799 долара на нощувка.

Роял Мансур, Маракеш, Мароко

Мароканският крал Мохамед VI не е жалил средства, когато е строил този хотел - своеобразна перла в короната на кралството. Всеки един от 53-те апартамента в хотела разполага с великолепни витражи и ръчно положени мозайки, копринени килими, мебели със златни бродерии по тях и венециански кристални статуи. Кралският разкош настрана, хотелът на практика функционира като град в града, откъснат от шумотевицата и прахоляка на Маракеш. В него има четири ресторанта, три бара, художествена галерия, библиотека и турска баня. А благодарение на мрежа от подземни тунели, достъпни само за персонала, обслужването е дискретно и безупречно. Всичко това обаче си отговаря и на цената - стаите започват от 1336 на нощувка.

Хелена Бей Лодж - Северен остров, Нова Зеландия

Този хотел на Северния остров на Нова Зеландия е самата дефиниция за ексклузивност. В него не се позволява присъствието на повече от 10 гости наведнъж. Самият хотел представлява 5 вили, разположени край 3-километрова плажна ивица. Вилите са уютни и пълни с луксозно обзавеждане, истински дървени камини и тераси с изглед към спокойния залив Хелена. Допълнително с това на територията на имота има изискан италиански ресторант с винарска изба с над 1000 бутилки и спа център, вдъхновен от традиционните руски бани. Цените на стая за нощ тук започват от 3950 долара.