събота, 12 май 2018 г.

Борисов: Не може всеки, който иска пари, да идва под прозорците на правителството


И в събота ли? Милите - така премиерът Бойко Борисов коментира днешния протест на медицинските сестри под прозорците на Министерския съвет.

Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Чрез бюджетите на министерството на здравеопазването и на Националната здравноосигурителна каса средствата се разпределят. Справедливото им разпределение зависи от тях, каза Борисов в Стара Загора, където участва на конференция на ГЕРБ.

С цялото ми уважение към тях. И ги разбирам. Но не може всеки, който иска пари, да дойде под прозорците на Министерския съвет. И хайде на другия ден... Не е правилно така, ще си счупим държавата накрая, добави премиерът.

Борисов коментира още пред журналистите в Стара Загора, че мораториумът върху строежа на АЕЦ „Белене" трябва да отпадне, за да може Народното събрание да даде мандат за разговори с инвеститори. По думите му, това трябва да се случи преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

За предлаганите промени в Пакет „Мобилност" министър-председателят заяви, че в понеделник предстоят разговори с ресорния еврокомисар Виолета Булц.

Премиерът припомни позицията на българското правителството, че твърдо стои в защита на българските превозвачи, но допълни, че последната дума по въпроса има Брюксел.