понеделник, 28 май 2018 г.

Цитати на великите! Бойко: "Само стро̀име и все не стига"


Малко след като беше в Рим при папата, в Киев за срещи с президента и премиера им и финала на Шампионската лига и малко преди да замине в Москва за среща с Владимир Путин премиерът Бойко Борисов намери време да обърне внимание на вътрешните дела на държавата. Той посвети няколко часа от днешния ден за едно любимите си занимания - инспекция на строежи, ремонти и др., като на височайшото внимание на премиера попаднаха Пловдив и околностите.

Един от обектите, които Борисов инспектира, бе реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград. Министър-председателят намери повод да изтъкне, че този път се строи бавно заради промяна в законодателството, гласувана от БСП, според която се забранява предварителното отчуждаване.

В един момент в процеса на разговора той констатира:
"Само стро̀име и все не стига".

Борисов продължи с отчета, но и с разкриване на планове за бъдещето.

"За една година това сме направили. Сега искат и осветление. Говорят малко като трънски майстори - 15, 20, 30. Ей така малко приказват", обясни премиерът по повод онова, което е поискано от него, за да продължи реконструкцията.

Една от журналистките попита премиера за предстоящата му среща с Путин. Акцентът във въпроса й бе дали ще се поднови "Южен поток", като тя не успя да се сети за точното име на проекта. Каза само, че става дума за този проект, който е бил отменен преди т.нар. "Турски поток".

"Мислите ли, че ще седя с вас тука и ще ви обяснявам какво ще правя в сряда? Кога предварително съм казал едно нещо? Питайте ме за Украйна, защото два дни бях там. Сряда е далеч", сряза я Борисов.