неделя, 24 юни 2018 г.

На тази дата: 24 юни 1947 г. За първи път е регистриран официално доклад за поява на НЛО

1947 г. за първи път е регистриран официално доклад за поява на НЛО. В документа е описано, че летецът Кен Арнолд се среща с група летящи обекти около Маунт Рейниър в щата Уошингтън.

При опита си да опише маневрите на деветте дискообразни предмета, които е видял Арнолд разказва, „...те се движеха като хвърлена във водата плоска чиния, която подскача по повърхността й...”. Неговото описание води до възникването на термина „летяща чиния”.

С бързото развитие на технологиите рязко се увеличава и броят на наблюденията на НЛО. Скептиците защитават тезата, че повечето наблюдения са предизвикани от объркване със земни летящи обекти. По тяхно мнение НЛО са модерен феномен, който лесно може да бъде обяснен с прелитащи хеликоптери, самолети, стратосферни балони и спътници.

Те обаче игнорират факта, че НЛО не се е появило едва през 20 в., а много преди това е смущавало нашите предци. Още преди повече от 10 000 години пр.н.е. в днешните територии на Египет, Австралия, Перу, Бразилия и множество от населените острови в Тихи и Атлантически океан, съществуват сведения за присъствието на извънземни цивилизации сред хората. Тези сведения са пренесени във времето като легенди предавани сред хората от местното население.

Едно от ранните доказателства за НЛО е през ноември 1661 г. Човекът, видял НЛО, се е казвал Албърт дьо Орвил. Видяното се е било случило в град Лхата. Вниманието му било привлечено от нещо, което се движело високо в небето. Отначало той си помислил, че това е непозната птица, която живеела в тази страна. Но предметът се приближил и приел формата на двойна китайска шапка, а докато летяла, бързо се въртяла, сякаш носена от вятъра. Предметът летял над града и после неочаквано изчезнал.