неделя, 3 юни 2018 г.

Шерлок Холмс спаси куриер от четирима нападатели с бухалки


Британският актьор Бенедикт Къмбърбач, сред чиито роли е тази на Шерлок Холмс в сериал на Би Би Си, бе приветстван като герой, след като спаси куриер на велосипед, нападнат от четирима души, предаде Франс прес.

41-годишният актьор не се поколебал да излезе от колата на фирмата "Юбър", в която се возел, и да се притече на помощ на куриера, когото нападателите ударили с бутилка по главата, съобщи таблоидът "Сън".

"Колоездачът извади късмет, Бенедикт е супергерой", заяви шофьорът на колата Мануел Диас, цитиран от таблоида."Видяхме четирима типове да малтретират един куриер. Пътникът ми изскочи от колата, затича се към тях и ги отблъсна", добави Диас.

Шофьорът излязъл на свой ред от колата да помогне на Къмбърбач, защото се притеснил, че положението ще се влоши.

"Чак тогава го познах. Беше малко сюрреалистично: Шерлок Холмс срещу четирима нападатели, точно на ъгъла на Бейкър стрийт", каза шофьорът. На тази лондонска улица живее литературният герой на Артър Конан Дойл и тя е показана в сериала "Шерлок" с участието на Къмбърбач.

"Опитаха се да го ударят, но той се защити и ги отблъсна. После мисля, че и те го познаха и избягаха. Ако не се беше намесил, колоездачът можеше тежко да пострада", заяви Диас.

Фирмата за доставки "Деливъру" (Deliveroo) похвали постъпката на актьора. "Благодарим ви, Бенедикт Къмбърбач, за вашата смела намеса. Безопасността на куриерите на Деливъру е наш приоритет и всяко насилие срещу тях е абсолютно недопустимо", написа фирмата в Туитър.
През 2014 г. Бенедикт Къмбърбач спечели наградата "Еми" за най-добър актьор за ролята си на Шерлок Холмс в сериала на Би Би Си. Той е играл и в редица игрални филми, сред които "Игра на кодове", "12 години в робство", "Боен кон", "Дама, поп, асо, шпионин", "Стар Трек: Пропадане в мрака", трилогията "Хобит", "Война за светлина", а в последно време е най-известен с ролята на Доктор Стрейндж във филмите на Дисни за супергероите на Марвъл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар