сряда, 27 юни 2018 г.

Великодушен Борисов разреши на медиите да пишат каквото си искат


Премиерът Бойко Борисов великодушно разреши на българските медии да пускат каквито си искат репортажи.

"Каквото искайте пускайте, каквото искате правете. Всичко което има фалшиво да го пуснат, все ми е тая. Пуснете всички разследващи, да отидат и да проверят. Ако е истина, ще дойда да си оставя сам оставката. Или е цензура, или автоцензура. Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство, и те гледат. Умолявам ви", заяви министър-председателят на държавата, която е на 111-о място в света по свобода на словото преди началото на днешното правителствено заседание.

Думите на Борисов идват след поредния ни медиен скандал, намирисващ натрапчиво на цензура.

В понеделник без предупреждение Нова телевизия спря епизод на предаването "Часът на Милен Цветков", в който бе анонсирана темата  "Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?".

След като много зрители обвиниха медията в цензура, вчера от телевизията обясниха, че предаването е било спряно, "защото не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки".

Случаят с "гръцкия остров на Борисов" е изключително абсурден, тъй като за него никой в държавата нямаше да разбере, ако не беше самият премиер-министър.

Без да бъде питан от нищо не подозиращите придружаващи го в Брюксел български журналисти за срещата на европейските лидери за миграцията, той заяви:

"Гръмнали гръцките медии, че съм купил остров в Гърция. Просто нещастни, долни лъжци жълти! Мръсници! 100 души да му повярват на това! Има в гръцка преса, а ни остров, ни гявол... лъжа! Лъжа след лъжа! Жалки, нещастни, долни лъжци мръсни!"