неделя, 24 юни 2018 г.

Изхвърлиха говорителката на Тръмп от ресторант


Ресторантът, от който изгониха Сандърс.
Говорителката на президента Доналд Тръмп Сара Сандърс беше изгонена от ресторант защото работи за Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Съсобственичката на "Red Hen" в Лексингтън, Вирджиния заявила на госпожата и 7 души от семейството й, че трябва да напуснат и това е знак на протест срещу администрацията на Тръмп.

"Г-жа Сандърс работи за една нехуманна и неетична админисрация", заяви Стефани Уилкинсън, цитирана от Би Би Си.

Затова тя решила да помоли говорителката на Белия дом да напусне заведението, което е само от 26 маси.

"Какво да направя. Мога да й кажа да напусне. Да го направя ли?", попитала Стефани първо работещите в ресторанта.

И те отвърнали "Да".

Инцидентът става само ден след като министърката по вътрешните дела Кирстен Нийлсън бе охулена в заведение с мексиканска храна във Вашингтон.

Двата случая са показателни за отношението на американците към миграционната политика на Тръмп и особено към скандалните разделяния на децата на бежнаци от родителите им.
Самата Сандърс написа в социалната мрежа, че е била помолена да напусне заведението и че съвсем възпитано е излязла, за да не създава проблеми.

Свидетелка на сцената пише:

"Бях в ресторанта когато много грубо беше отказано сервиране на Сара Сандърс. Бях отвратена от постъпката. Никога повече няма да посетя това заведение".

Уилкинсън заявила на Сандърс преди да й каже да напусне, че в ресторантът имат определени стандарти за честност и справедливост.

"Добре тогава. Тръгвам си", отвърнала говорителката на Тръмп.

Огромната част от реакциите в социалните мрежи са в подкрепа на действията на съсобственичката на ресторанта.