петък, 8 юни 2018 г.

Цитати на великите! Бойко: "Отидох да видя какво е трасирано, то не беше трасирано нищо"


Премиерът Бойко Борисов дойде в парламента, за да участва в парламентарния контрол, което не се беше случвало близо една година.

Той трябваше да отговори на въпрос на Антон Кутев (БСП) за посещението му в Русия и срещата му с Владимир Путин. Видимо изнервен от въпроса на Кутев, Борисов бе лаконичен:

"Преди време предложихме министърът на европейските въпроси да бъде от вашата партия. Казахте, че сме искали да ви купим, сега ни предлагате същото - да работим заедно. Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Отидох да видя какво е трасирано, то не беше трасирано нищо. Благодаря", каза Борисов.

В репликата си Кутев изтъкна, че президентът Румен Радев има по-висок рейтинг от премиера.

"Вие не можете да свикнете с това", заяви Кутев.

В дупликата си Борисов говори малко повече:

"Знам, че вие чакате да дойда днес, за да можете да си изговорите това, което сте си намислили. ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента - това не значи нищо. Можеше да отидете при своя президент и да го питате какво е трасирал", каза Борисов.

Той изтъкна, че срещата му с Путин е била 3 часа.

"Толкова да не съм разбрал това, което казваше... Имаме един проблем - договор за газ имаме до 2030 г. Говорим за допълнително количество газ, което ще влезе в България. Това допълнително количество по третия пакет трябва да видим как да го прекараме по третия пакет. Това е проблемът и затова "Северен поток" бускува", каза още Борисов.

И продължи:

"Използвате случая да се заяждате с мен и да си разменяме реплики. Нашите партньори ми пишат, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него - на кого да повярявам. И като дойде сега в България (Путин - б.р.) тази година, ще ви помоля да седне с вас на руски да ви обясни какво мисли."

Веднага след това Борисов напусна залата. Докато излизаше, Кутев заяви от трибуната, че могат да си говорят с Путин и на руски, и на английски - все някак щели да се разберат, но не и на "банкянски". Той упрекна премиера, че се държи в парламента като "дерибей" и "дебелашки".