вторник, 5 юни 2018 г.

Управляващият Сидеров громи американския долар от Русия


След като "извади" България от ЕС и НАТО, обяви анексията на Крим за право на Руската федерация  и "повлия" на правителственото решение да не гоним руски дипломати заради случая "Скрипал", сега лидерът на "Атака" и съуправляващ Волен Сидеров се захвана да "разбие хегемонията на долара".

Естествена трибуна за новата си мисия съпредседателят на "Обединени патриоти" и председател на парламентарната група на коалицията намери в Москва, където от понеделник се провежда международен форум "Развитие на парламентаризма". Информацията за изказванията на българския парламентарист е от пресцентъра на партията му.

"Сидеров пред парламентарния форум в Москва: Трябва да разбием хегемонията на долара", е заглавието на прессъобщението. А в него се разказва:

"Лидерът на АТАКА Волен Сидеров участва в международен форум „Развитие на парламентраризма”, който се провежда в руската столица Москва. Приветствие към участниците направиха председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин и министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.

В словото си пред форума, Сидеров заяви, че ролята на парламентите се е превърнала в "учтива измама"."

"Суверенитетът на нациите отдавна е задушен с кадифените ръкавици на т.нар. демокрация и глобализъм. А икономиката на света също от десетилетия не се командва от националните парламенти, а от транснационалните корпорации, които имат в пъти по-големи финансови ресурси и от най-големите национални държави", заявил Сидеров.

Той дал и актуален пример с новия еврорегламент за личните данни, който принуждава всяка фирма да обработва по специален начин данните на служителите и клиентите си. По думите му обаче такава услуга предлагат само няколко чуждестранни фирми срещу голям хонорар.

"Ако не заплатиш на тях, няма да спазиш изискванията на еврорегламента и следва глоба до 10 милиона евро, уточнил Сидеров пред над 500 парламентаристи и експерти от 96 страни по света - Това е чудесен инструмент за отстраняване на компании, които пречат на големите международни играчи. И българският парламент не може да направи нищо".
Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" обаче бил оптимист за бъдещето на парламентаризма и предложил за тема на следващия форум да бъде "Как да разрушим финансовия монополизъм и да създадем балансиран, многополюсен свят".

"Днес, ако искаш да купуваш и продаваш, трябва да се съобразяваш с диктата на Световната търговска организация и транснационалните компании.  Дори мощни икономики като китайската или руската са в зависимост от долара. Разплащания с държави като Иран са направо невъзможни, защото си зависим от американската банкова система. А властта отвъд океана решава кой е демократичен и кой не, кой е добър и кой – лош."

"Може ли това да се промени? Вече има действия в тази посока, но не достатъчно. Без разбиване на световния финансов монопол, не може да има многополюсен свят. А без многополюсен свят не може да има национален суверенитет и нормална парламентарна дейност на отделните държави", заявил в заключение лидерът на "Атака"

Няма коментари:

Публикуване на коментар