петък, 6 юли 2018 г.

Кой все пак е европейска личност на годината?


Вчера пресслужбата на родното правителство пусна пресинформация как премиерът ни Бойко Борисов бил получил наградата "Европейска личност на годината". Има и снимков материал, доказващ случилото се в босненската столица Сараево, на който министър-председателят ни с тънка усмивка позира със статуетка и грамота.

Само че вчера се оказа, че и пресслужбата на правителството на бъдещата Северна Македония пуснало прессъобщение за наградата, от което се оказва, че "Европейска личност на годината е премиерът... Зоран Заев". И тук има снимков материал за доказателство. Заев позира със същите дарове като Борисов, а в текста се уточнява, че тая награда си я печели без засилка.
Македонският премиер бил носител на приза последните три години без прекъсване, уточняват от владата в Скопие.

Даже казват, че Заев решил да посвети наградата си на колегите си от региона - на премиерите на Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Косово, Гърция и България.
По вероятното е организацията Агенцията за избор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа, даваща призовете, да бълва плакети и грамоти в големи количества, за да няма недоволни.