понеделник, 13 август 2018 г.

Любопитно: Най-недостъпните места на Земята


Малко хора осъзнават, че има места на Земята, на които хората все още не са стъпили и които все още са изцяло запазена територия на дивите животни.

Горското езеро, Русия

Точното местоположение на това мистериозно езеро е неизвестно. Според някои то може да се намери в района на руския град Тюмен, който е разположен в Западен Сибир.
Как се стига до там? Никой не знае...







Водопади Хонокохау, Мауи

Това отдалечено място е обляно в зеленина. Само един поглед към снимката ти дава чувство на изящна красота, величие и интерес към тайната на естествения свят.
Само си представете какво би било, ако пътувате до там.














Дъждовната гора в Амазония

Тази невероятна, огромна гора се простира през девет различни държави в Южна Америка: Бразилия, Перу, Колумбия, Венецуела, Еквадор, Боливия, Гвиана, Суринам и Френска Гвиана.
Тя е толкова огромна, че човечеството дори не може да се надява някога да я проучи цялата.






Гангкар Пуенсум, Бутан

Това е най-високата планина в света, която не е покорена от човечеството.
Разположена е върху спорна територия между Бутан и Китай и се извисява на 7 570 метра в небето







Каменната гора, Афганистан

Тези скални издатини и каньони са образувани в продължение на милиони години, предимно под земята под формата на огромни пещери.
С течение на годините мусонните дъждове отмиват метър по метър от варовика и дебелите слоеве от варовита утайка, създавайки тази система на уникални, мистериозни естествени мостове, кули и клисури, която може да достигне до 120 метра в дълбочина.


Далол, Етиопия

Днес в околностите на вулкана Далол се добива сол, така че, строго погледнато, това не е непокътната зона. Но непосредствената зона на вулкана, разбира се, е необитаема.
Учените смятат, че извънземният му пейзаж поразително прилича на повърхността на Йо - вулканична луна на планетата Юпитер.