вторник, 21 август 2018 г.

Борисов уволни служителя от пресцентъра, който удари журналистка


Служителят на правителствената пресслужба Любомир Методиев, който удари репортер на вестниците "Телеграф" и "Монитор",  е бил уволнен по разпореждане на премиера заради скандала, съобщиха от Министерския съвет.

Оттам посочват, че решението е взето, въпреки че Методиев публично се е извинил за случилото се.

„Правителствената информационна служба“ не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на „Правителствената информационна служба“, се казва в съобщението.

Скандалният случай се разиграва край Пловдив, където Борисов бе на посещение и разгледа археологически разкопки. Ядосан, че репортерите не се отдръпват от могилата, Методиев ударил през ръката с микрофон  журналистката Ели Крумова. Тя разказва, че от обида се разплакала и си тръгнала от събитието. Борисов накарал пресаташето да ѝ се извини, след като другите журналисти изразили възмущението си. По-късно служителят поднесе извинения и публично, чрез фейсбук профила си.

Асоциацията на европейските журналисти осъди постъпката и поиска дисциплинарно уволнение за служителя, като припомни и друг случай, в който той е имал обидно отношение към репортери.