вторник, 21 август 2018 г.

Новата шефка на Агенцията по вписванията свързана с Пеевски и Сидеров! Бойко: Това ми беше подадено


Премиерът Бойко Борисов не познава новата шефка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева и не приема да носи отговорност за нейното назначение, което по закон институционално се съгласува с него. Това стана ясно от отговорите му на журналистически въпроси след извънредното заседание на Народното събрание във вторник, втората част от което бе посветена на скандала със срива на Търговския регистър.

Борисов обяви, че новоназначената Габриела Козарева е номинация на Патриотичния фронт (Волен Сидеров) и не отговори на въпрос дали е свързана с Делян Пеевски. От записа на брифинга, публикуван на фейсбук страницата на премиера, става ясно, че това е неговото разбиране на солидарна отговорност в рамките на коалицията. Публикуваме тази част от разговора:

Има съмнения, че новата шефка на Агенцията по вписванията също е свързана с Делян Пеевски?

Не я познавам, днес се запознах с нея за първи път. Питайте тези, които са я предложили от Патриотичния фронт.

Тя е от квотата на Атака..

Ами, Волен Сидеров беше тук, питайте го.

Т.е. той ще носи вече отговорност за Агенцията по вписванията?

Когато имаш коалиционно правителство, има отговорности разписани и по назначаването на длъжностни лица. Това ми беше подадено, аз не мога сам да ги назначавам, не е и редно. Мисля, че ще се справи.

Това министерство е на ГЕРБ обаче, защо другият партньор го предлага?

Защото имаме и зам. министри от всяка една партия. Така че сме постарали, там където няма зам. министър да има шеф на агенция за да можем да носим в солидарност коалиционните партии своята отговорност. А те са три в тяхната малка коалиция, да я наречем.