понеделник, 8 октомври 2018 г.

Как тв "Алфа" нарече съдия "корумпиран" заради огледалото на Деница


В телевизия "Алфа" тече надпис под портрета на съдия Николай Василев от Софийския районен съд: „Корумпираният съдия от Софийски районен съд Николай Василев пусна на свобода престъпника от Судан“.

Това става ясно от почти безпрецедентна декларация на СРС, след като судански гражданин влезе в конфликт със съпругата на Сидеров Деница Гаджева по повод счупено огледало.

Явно партийната телевизия е недоволна от факта, че след невероятно тежкия инцидент с огледалото СРС е приел, че няма данни за извършено нарушение дори на Указа за борба с дребното хулиганство (самият указ често е критикуван, че е твърде ретрограден от дълбините на соца и репресира за щяло и нещяло, б.р.).

В заглавието на "медията" явно се бърка понятието "пусна на свобода", което подхожда за мярка за неотклонение, с произнасянето на съдията по принцип - че няма доказателства дори за административно нарушение за хулиганство.
Това е едва втора подобна декларация от СРС в последните години - след като "Пик" снимаше пред дома й и насаждаше внушение за съдийка, позволила си да ги осъди по гражданско дело с ищец Емил Джасим.

Любопитно е, че в доста от случаите Висшият съдебен съвет не отговаря на призивите да се изкаже ясно в подкрепа на магистратите, а замълчава.