сряда, 21 ноември 2018 г.

Дрифтърът пред парламента се споразумя – конфискуват му "Голф"-чето


20-годишен "левент", който вече има една осъдителна присъда, и който бе арестуван, след като прави "дрифт" пред Народното събрание, се споразумя с прокуратурата.

Владислав Антонов трябваше - по договорка с държавното обвинение да получи 3 месеца затвор. Софийският районен съд обаче прецени, че това е обидно ниско и го завиши на 1 година. След което замени ефективното изпълнение с 3 години пробация и посещения при пробационен служител.

Съдия Мирослав Петров постанови, че като средство, посредством което е извършено престъплението хулиганство, "Голфът" на Антонов се отнема в полза на държавата.

По време на протестите на 18 ноември  около 14.10 часа в София на бул. „Цар Освободител” пред сградата на Народно събрание и паметника „Цар Освободител“, водачът на МПС извършил - по думите на полицията - "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото".

Като се има предвид, че на мястото в момента е била стоварена сигурно половината униформена полиция на България, действията на Антонов звучат достойни за... снизхождение:

"По време на граждански протест, отразяван от средствата за масова информация, потеглил от пътното плътно до паметника по бул. „Цар Освободител“ с управлявания от него автомобил марка „Фолксваген”, модел „Голф“ и въпреки намиращите се в близост граждани – „дрифтира” - като изважда преднамерено автомобила извън контрол, прави обратен завой с несъобразена скорост, навлиза в платното за насрещно движещите се, като задната част на автомобила се носи неконтролируемо.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е В. А., на 20 години. Същият е осъждан, като предходната му присъда е отново за същото престъпление (хулиганство). Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по НК.", съобщи тогава полицията.

Предвид преценката за висока обществена опасност на деянието и извършителя наблюдаващият прокурор тогава го задържа за срок до 72 часа.

На всичкото отгоре - от кадрите, на които се вижда, че полицията вече е извела Антонов извън колата, става ясно, че целият му "кеф" е продължгил около 4 минути.