Страници

понеделник, 3 април 2023 г.

Зеленски: Пожелавам на Путин да прекара остатъка от живота си в мазе, с кофа вместо тоалетна! Окупаторите имат още време да си тръгнат, иначе ще ги унищожим!

На годишнината от освобождението на село Яхидне, Черниговска област, президентът Володимир Зеленски посети училище, в мазето на което руските нашественици държали цивилни като заложници в продължение на почти месец, съобщава ukrinform.ua.


"Местните жители, както възрастни, така и деца, бяха измъчвани тук. Много им благодаря, че оцеляха, че можаха да изчакат нашите войници, да разкажат на целия свят за трагедията, донесена от Руската федерация, руските военни, заедно с тяхното ръководство, с техния президент", каза Зеленски.


Той подчерта, че местните жители е трябвало да понасят страдания, мъчения, нечовешко отношение. "Около 400 души са живели в Яхидне преди окупацията и почти 370 от тях са посетили това мазе", добави президентът.


"Мога да добавя само едно: всичко това (изтезания, нечовешко отношение) Мога да пожелая на президента на Русия да прекара остатъка от живота си в мазето, с кофа вместо тоалетна", каза Зеленски.




Както бе съобщено, на 3 март 2022 г. руските нашественици са влезли в Яхидне, Черниговска област. Те изгонили жителите от домовете им и ги закарали до училищното мазе. В мазето на училището с площ от 197 квадратни метра е имало 367 души, сред които 50 деца и няколко бебета, най-малките на месец и половина. 11 селяни загинали, неспособни да издържат на нечовешки условия, други 10 били застреляни от нашествениците.

Обновено!

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама!  
Може да подкрепите блога с дарение