Страници

вторник, 4 април 2023 г.

Разследване: Руският елит и роднините на кремълските чиновници продължават да са в "прогнилия" Запад, вместо да живеят патриотично в Русия

Разследване на "Украинска правда" показа, че роднини и близки на кремълския елит, който громи лошия Запад, продължават да се забавляват и живеят в луксозни курорти и имоти в ЕС.

Медията показва съпругата на зам. министъра на отбраната на Русия във френския курорт Куршевел. 


В един от най-скъпите зимни курорти в света украинските журналисти са открили Светлана Иванова, която е съпруга на заместник-министъра на отбраната на Руската федерация Тимур Иванов.


Въпреки санкциите, голяма част от руснаците, подкрепящи войната в Украйна, се радват на почивка във френски курорти, притежават недвижими имоти там и дори печелят от това. Това се казва в разследването на журналиста от "Украинска правда" Михайло Ткач.

Преди 3 месеца ФБК публикува съдържанието на пощата на Светлана Иванова. Оказа се, че тя и съпругът й харчат милиони долари за начина си на живот, който не съответства на официалните им доходи.

Това е съпругът й в окупирания Мариупол.

Журналистите обърнаха внимание на факта, че Светлана Иванова почива в Куршевел в компанията на хора, сред които е и певецът Валери Меладзе. Актьорът отказа да говори пред камера, а спътниците му се опитаха да предотвратят срещата.


Авторите на разследването предполагат, че Валери Меладзе не смее да даде отговори на въпроси заради връзките си с руските власти. Ткач отбеляза, че един от мъжете, които са се опитали да се намесят в срещата, преди това е бил видян на съвместна ваканция с членове на семейството на Тимур Иванов и говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Също така там е прсъствал известен московски разработчик Андрей Колочински.

Медиите откриха в Куршевел недвижимите имоти на руски олигарси

Журналистите разбраха, че голямо количество недвижими имоти във френските Алпи принадлежат на руски граждани. Например в Куршевел има хижа на руския олигарх Михаил Прохоров и един от най-богатите хора в Руската федерация Сергей и Николай Саркисов. Там може да се види и хотелът на съпругата на Генадий Тимченко, който все още е отворен и приема гости, въпреки санкциите.

Хотелът на съпругата на Генадий Тимченко.

Представители на медиите забелязаха и съпругата и дъщерята на руския олигарх Андрей Бокарев в Куршевел.


Михаил Карисалов, главен изпълнителен директор на руската компания "Сибур", собственост на санкционирания олигарх Леонид Михелсон, беше хванат в обектива.


 Хижата на Александър Пумпянски.


Александър Пумпянски е син на един от най-богатите хора в Русия, Дмитрий Пумпянски. Както е отбелязано в разследването, той, заедно с останалите олигарси, е присъствал на среща с Путин в първия ден от пълномащабното нахлуване в Руската федерация в Украйна.

Друга хижа в района принадлежи на семейството на милионера Никита Мишин, който се занимава с железопътен транспорт.

 


Разследване на "Украинска правда"
Като цяло журналистите забелязаха голям брой руски туристи във френските Алпи. Сред тях е и Олег Давидов, заместник-директор по строителството в RusChemAlliance. Според изданието сред съсобствениците на предприятието е "Газпром".


"Повечето от тези хора не само не се противопоставят на пълномащабна руска инвазия в Украйна, но подкрепят руската агресия", казва авторът на разследването Ткач.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама!   
Може да подкрепите блога с дарение