Страници

понеделник, 10 април 2023 г.

Службата за сигурност на Украйна залови предател от армията, който търсил позициите на HIMARS! Видео

СБУ задържа предател, който "ловувал" за HIMARS и разузнавал складове с боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна в Одеса. Службата за сигурност разкри още един агент на руските спецслужби в резултат на оперативната работа в Одеска област.


Фигурата се оказа военнослужещ от една от бригадите на Въоръжените сили на Украйна, който е бил вербуван от руснаците след началото на пълномащабната агресия.


Установено е, че окупаторите са му избрали псевдонима "Кримчанин" и са изпълнили задача по събиране на информация за отбраната на Одеска област.

Освен това той се опита да открие позициите на реактивната артилерийска система HIMARS.

Предателят се опитал да прехвърли получената информация на своя руски „куратор“ чрез анонимен месинджър под формата на маркировки върху електронни карти.


Служителите на СБУ обаче са действали предварително – разкрили са своевременно извършителя, документирали са престъпните му действия и са го задържали при изпълнение на разузнавателна задача.

Установено е, че с цел маскиране на престъпни действия, заподозреният често е сменял SIM карти на собствения си мобилен телефон, който е използвал за комуникация с агресора.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение