Страници

петък, 7 април 2023 г.

"Планове", вероятно подхвърлени от руското разузнаване, за украинското контранастъпление се озоваха на страниците на The New York Times

Документите са с дата 1 март, така че плановете може да са се променили оттогава. Те не говорят за датата и мястото на предстоящата офанзива. Но те съдържат информация за това колко бригади планира да подготви Украйна за офанзивата и колко техника ще получат. Те също така съдържат информация като ежедневната консумация на боеприпаси HIMARS.



В същото време някои части от документите явно са били променени, защото е занижен броя на убитите руски войници многократно. Това може да означава, че документът е дезинформация от Москва. Тази фалшификация може да означава опит за дезинформация от страна на Русия; Изтекли документи се появиха по проруски канали.


Пентагонът проучва ситуацията с появата в Twitter и Telegram на секретни документи относно плановете на САЩ и НАТО за укрепване на украинската армия, съобщи The New York Times, позовавайки се на високопоставени служители от администрацията на Джо Байдън.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение