Страници

неделя, 30 юли 2023 г.

ВСУ за новия удар по моста Чонгар в Херсонска област

Украинските войници продължават да унищожават логистиката на противника на левия бряг на Херсонска област.

Това каза ръководителят на съвместния пресцентър на оперативното командване "Юг" Наталия Хуменюк.


Според Хуменюк работата на войниците е насочена към унищожаване на плановете на врага, а не към унищожаване на инфраструктурата. Нанасят се щети на обекти като моста Чонгар, за да се намали капацитетът им. В същото време нашите военни също ще се нуждаят от тях в бъдеще.

"Затова работата беше извършена прицизно, точно сега окупаторите отново търсят  начини за заобикаляне, за да снабдят войските си с боеприпаси, техника и резерви. На левия бряг на противника значително липсват снаряди и техника във връзка с нашата бойна работа", добави Хуменюк.

Въоръжените сили установяват контрол на огъня над всички транспортни и логистични маршрути на противника и единственото, което може да ги възпре, е присъствието на цивилни, които руснаците използват, слагайки автомобили с цивилни.

"Това обърква цивилните, защото, опитвайки се да напуснат Крим, не могат да използват Кримския мост, те се опитват да обиколят континента и стават заложници на тази руска военна логистика", обясни ръководителят на съвместния пресцентър на оперативното командване "Юг".

Вчера ВСУ нанесоха ракетен удар по моста в Чонгар.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
Може да подкрепите блога с дарение