Страници

събота, 8 юли 2023 г.

Един от главните командири на ЧВК "Вагнер" направи кратък коментар за събитията около частната армия

Един от главните командири на ЧВК "Вагнер" Антон Елизаров с позивна "Лотос" даде интервю пред руски журналист за събитията около частната армия.


Публикувам някои от най-интересните въпроси и отговори:

Какви планове имат бойците?

Всички бяхме пуснати в отпуск, пред нас има много задачи за решаване, така че Евгений Викторович реши да пусне всички в отпуск. Аз лично от 5 години не съм ходил със семейството си на море, а други момчета вече са затънали до глава в семейни проблеми. За да дадем възможност на всички да си починат преди голямата работа, която ни предстои, беше взето такова решение на командния съвет.

Какво ще се случи с "Вагнер"?

В близко бъдеще, както казах, имаме много работа за вършене. Първото нещо: трябва да завъртим момчетата в нашите далечни посоки, да влеем нова кръв. Второто и най-трудно нещо е отиването в Беларус. Трябва да извършим подготовката на бази и полигони, да осъществим координация с местните органи на самоуправление и администрации, да организираме взаимодействие с правоприлагащите органи на Беларус и да организираме логистиката. Има много работа и трудни задачи, но колкото по-трудна е задачата, толкова по-интересна е. Мисля, че можем да го направим.

- Ами Украйна? Не се ли притеснявате за това, което се случва там?

Следя ситуацията в Украйна и, разбира се, съм загрижен за това, което се случва там. Но когато не ви чуват, игнорират всички предложения и начини за решаване на проблемите, дори когато говорите за това пред целия свят, вероятно е по-добре понякога да се отдръпнете и да наблюдавате какво се случва отстрани. Въпреки че е адски обидно и болезнено, когато има готови предложения и възможности за решаване на проблема, но те са пометени ... Както са казали нашите мъдри предци, нека да изчакаме и да видим. И ще се отдръпнем и ще погледнем мълчаливо. Но нашият брониран влак е на страната и ние сме готови да се притечем на помощ на нашата Родина и нашия народ, когато нашият руски народ ни повика.


🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение