Страници

сряда, 26 юли 2023 г.

Депутат от Бундестага призова да се даде на Украйна повече оръжие, а не да се критикуват действията на въоръжените сили на Украйна

Депутатът от германския Бундестаг от ХДС Родерих Кизеветер реагира остро на публикация в медията, в която се казва, че Бундестагът критикува действията на въоръжените сили на Украйна по време на контраофанзивата.


Той каза това в коментар за Ukrinform.

Депутатът отбеляза, че западните партньори, по-специално Германия, трябва да предоставят на Украйна всички необходими оръжия, а не да правят критични забележки за действията на украинските военни.

"Принципно отхвърлям подобни критики, защото ние, германците, Бундесверът не сме в окопите и затова не трябва да критикуваме, седейки на топли столове и нямайки данни за ситуацията на място. Украйна трябва да разчита на своя опит и в крайна сметка да се справи с много малкото, което получава", каза Кизеветер.

Той подчерта, че украинските войски нямат бойни самолети, средства за противовъздушна отбрана, оръжия с голям обсег и най-вече достатъчно боеприпаси.

Депутатът добави, че Бундесверът не би влязъл в битка без подходяща противовъздушна отбрана и пряка въздушна подкрепа.

Кизеветер подчерта, че именно колебанието на партньорските държави, особено на Германия, е довело до факта, че Украйна загуби почти година, а Русия през това време успя значително да разшири отбранителните си линии.

Той е убеден, че партньорите са прехвърлили твърде малко оръжие в Украйна и твърде късно.

"Много е дръзко да се критикува, когато Германия е виновна за бавния напредък: най-големият проблем на Украйна е, че тя загуби една година поради забавени доставки на оръжие", добави германският депутат.

Според него именно държавите, които подкрепят Украйна, определят колко успешна и бърза ще бъде нейната офанзива.

"Можем веднага да изпратим ATACMS, F16, Taurus, както и други основни бойни танкове. Това е по-умно, отколкото да седим на стол и да коментираме настъплението на фронта, което ние в Германия изобщо не можем да разберем. Освен това не бихме изпратили войските си в такива трудни ситуации", заключи Кизеветер.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
Може да подкрепите блога с дарение