Страници

четвъртък, 6 юли 2023 г.

Зеленски от София: Благодаря на България!

„Чест е да съм тук. Радвам се да посетя страната ви. Много е важно, че в тази морална кризав Европа, България е защитник и противник на политиката на геноцид, която Русия води срещу нос. Отношението към Русия в различните страни не е еднозначно, това е животът, на хората често им трудно да признават реалността на злото, особено, когато не са се срещнали с него. Когато няколкохиляди километри ни разделят, когато хората не могат да усетят какво са безсънни нощи и дни на безпокойство заради непрестанното нападение, руския терор, тогава е лесно да се отхвърли мисълта за извършеното от Русия. Благодаря на България за подкрепата


Лично съм благодарен и за формулата на мира. Искам да отбележа участието на България - вече започнахме консултации на ниво посланици и съветници. Засега още не е определен посланик на България в Украйна и днес ще говоря с президента на България, каня страната ви за срещата на върха, която подготвяме. Благодаря ви и високо оценявам приема на наши хора тук. Това беше много сложен момент за нашата държава. С голяма благодарност съм към всички хора, за убежището, за подкрепата. Украйна никога няма да забрави, че в такъв тежък момент, вие сте с нас, допълни Зеленски."

Това каза украинският президент Володимр Зеленски след срещата си с премиера акад. Николай Денков.

Българският премиер Денков заяви, че не можем да стоим безучастно пред случващото се само на няколкостотин километра от нашата граница. Той говори още за защита правата на етническите българи в Украйна и сътрудничество.

България иска справедлив и устойчив мир, каза още българският премиер.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение