Страници

понеделник, 24 юли 2023 г.

ISW: Украйна е освободила 53% от земята си, която беше окупирана от руснаците през миналата година

Украинските военни постигнаха значителен напредък в освобождаването на територията. Те успяха да деокупират 53% от земята, която е завзета от руските войски от началото на пълномащабната инвазия. Това се съобщава в доклада на ISW (Институтът за изследване на войната.)


Според изявление на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, въоръжените сили на Украйна са постигнали напредък в освобождаването на приблизително 50% от територията, която е била превзета от руските войски от началото на пълномащабното нахлуване в Руската федерация. Тази цифра е в съответствие с оценката на ISW за контрола върху територията.

Въпреки това, както подчертават експертите, оценките на контрола върху територията могат да се различават, когато се използват различни източници на данни, методи за измерване и прогнози. Анализаторите могат да предприемат различни подходи при определяне на контрола върху дадена територия, което може да доведе до разнообразни резултати в зависимост от избраната проекция на картата и други фактори. Неточни и неверни твърдения на страните за териториални придобивания също могат да повлияят на тези оценки.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение