Страници

понеделник, 28 август 2023 г.

Украинските служби арестуваха предателка, давала координати на руснаците за удари по Херсон. Очаква я доживотен затвор.

Украинските служби арестуваха руска агентка, давала координати за удари по Херсон, съобщиха от СБУ (Службата за сигурност на Украйна). 


Тя е насочвала ударите на руските "Град" и дроновете към Херсон. Установено е, че през последния месец е предавала на агресора геолокацията на отбранителните сили на Украйна. 


Жената е проследявала местоположението и движението на украинските защитници, опитала се е да определи приблизителния им брой и наличието на военна техника.


Според неговите координати руските окупатори са извършвали редовни атаки на града, използвайки системи за залпов огън „Град“ и безпилотни дронове камикадзе „Шахед“.

Тя предавала цялата събрана разузнавателна информация на агресора чрез месинджъра под формата на екранни снимки на карти с маркировка на обекти.

Според разследването заподозряната е местен жител, който е бил вербуван дистанционно от нашествениците след деокупацията на Херсон. 

Тя заинтересувала окупаторите с антиукраинските коментари в социалните мрежи и те са я вербували. Предателката е задържана. Очаква я доживотен затвор.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение