Страници

вторник, 29 август 2023 г.

"Лъжливото овчарче" Божков не се е прибрал доброволно, а е екстрадиран в България.

Оказа се, че "лъжливото овчарче Божков" не се е прибрал доброволно, а е екстрадиран от властите на Обединените арабски емирства. За това пише "Медиапул" с позоваване на източници от прокуратурата. 

Снимка: БГНЕС

Българските власти са получили официално писмо от властите на ОАЕ с дата 23 август, с което са уведомени, че Божков ще бъде екстрадиран на 25 август. Уведомени са също за номера на полета, както и за очаквания час на кацането на самолета с екстрадираното лице на "Летище София" – 15:15 ч., пишат от изданието. 

От там припомнят, че първоначално Божков създаде впечатлението, че се прибира в България по собствено решение, а адвокатът му твърдеше, че пътуването е планирано отдавна, но досега бизнесменът нямал "разрешение" от властите в Дубай. Сега обаче излиза, че не става дума за разрешение, а за екстрадиция. 

"След някои събития, свързани със съдебната власт, той (Васил Божков, б. р.) предприе действие за връщането си в страната, когато прецени, че нещата в България се променят в положителния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателните дела срещу него за престъпление срещу държавата", каза през уикенда адв. Георги Гатев.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение