Страници

събота, 26 август 2023 г.

Буданов: в Русия остана само човешкият ресурс. Ако Украйна не напада активно, руснаците могат да държат цял живот отбраната.

В Руската федерация само човешките ресурси останаха в достатъчни количества. Врагът може да държи отбраната под окупация дори до края на живота си, ако Украйна не действа. 
Това каза ръководителят на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов в интервю за Радио "Свобода".


"Путин няма друг ресурс освен човешкия. Няма повече ресурс, няма икономика, няма военно-промишлен ресурс, запасите са изчерпани. Те имат много човешки материал, но това е единственото, което имат в достатъчно количество", каза Буданов.

Според ръководителя на Дирекцията за разузнаване Руската федерация е изчерпала ресурсите си и затова е принудена да проси доставки от трети страни. По-специално, той обясни липсата на ресурси с факта, че през последните 30 години след разпадането на Съветския съюз терористичната страна по никакъв начин не ги попълва.

"През последните години Русия е втората или третата страна по износ. В същото време тя имаше и черен износ. В черно износът вървеше много повече, отколкото в бяло", каза шефът на Централното разузнавателно управление.

Шест месеца след началото на войната руснаците започнаха да просят от Иран, Африка, Куба, тъй като обемът на промишлеността им е унищожен, а темпът на производство не задоволява нуждите.

В същото време човешките ресурси на Русия са достатъчни, за да се защити във временно окупираните територии на Украйна "дори през целия си живот", ако украинската страна не извършва активни действия, каза Буданов.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение