Страници

четвъртък, 14 септември 2023 г.

Даването на оръжие от Северна Корея на Русия ще гарантира нови оръжия за Украйна от Запада.

Според полковника от въоръжените сили на Украйна Владислав Селезньов, ако Москва и Пхенян са постигнали споразумение за трансфер на оръжие от една страна и военни технологии от друга, тогава на следващата среща във формат Рамщайн Украйна може да разчита на ATACMS ракети от САЩ. Това каза той в коментар за ТСН.


Според него един от вариантите за противодействие на сближаването и сътрудничеството между Русия и КНДР е да се прехвърлят на Украйна онези видове оръжия, които не са били доставени преди това. Включително ракети ATACMS.

"И това е многократно увеличаване на бойните способности на украинските сили за отбрана. И не само в контекста на факта, че ще имаме възможност да унищожаваме бази, складове, арсенали на противника на разстояние над 80 км в райони, където В момента се водят ожесточени боеве – това са Купянское, Лиманское, Бахмутское направления, Донецка област, също южната Запорожка област“, ​​отбеляза Селезнев.

Според експерта, след получаване на такива ракети, когато украинската армия се придвижи напред на юг, Силите за отбрана ще имат възможност да нанесат ракетни атаки със системите HIMARS на територията на окупирания Крим.

По-рано медиите писаха, че Съединените щати са готови да реагират „без колебание“, ако КНДР достави оръжие на Руската федерация . Според говорителя на Държавния департамент Матю Милър Съединените щати вече са наложили санкции срещу организации, които са улеснявали оръжейни сделки между Северна Корея и Русия.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение