Страници

петък, 1 септември 2023 г.

Буданов за ударите на летището в Псков: Работило се е от територията на Русия

На 30 август летището в Псков беше атакувано от дронове, изстреляни от руска територия. По време на удара са унищожени два транспортни самолета Ил-76, два са силно повредени.

Той не уточни дали нападението е извършено от служители на ГУР или руски партизани. Буданов също отказа да каже кои дронове са използвани и в какво количество .

Това съобщава Censor.NET във връзка с интервюто на ръководителя на военното разузнаване на Министерството на отбраната Кирил Буданов.

Екранна снимка от инфрачервената камера на един от безпилотните самолети, използвани в атаката, показва непосредствения резултат от един от ударите: той удари същото място, където бяха повредени двата Ил-76. Вероятно горивото на борда е причината другите два да изгорят напълно.


Както отбелязва The War Zone, според изображението, дронът вероятно е хвърлил бомби на летището, което може да потвърди твърдението на Буданов, че летището е атакувано от руска територия, а не с автономни дронове с голям обсег.




Буданов допълва, че самолетите Ил-76 са мишена на Главното управление на разузнаването, защото са в изправност и се използват за "превоз на военни товари и парашутисти".

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение