Страници

понеделник, 18 септември 2023 г.

Буданов пред The Economist: "Дроновете със сигурност ще улеснят операциите за освобождаване на нашите територии."

Има три основни цели на Украйна по време на ударите с дронове камикадзе срещу руските окупатори. Това е унищожаване на системите за ПВО, авиацията и увреждане на военно-производствените мощности на страната-агресор, заяви началникът на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната, Кирило Буданов, в интервю за The Economist.


Освен това зад тези атаки има психологическа цел. Въпросът е, че обстрелът трябва да предизвика безпокойство сред населението и да наруши нормалните икономически процеси в Русия. Например, затварянето на големи летища в Санкт Петербург и Москва вече се превърна в редовно явление, уточни той.

"Дроновете със сигурност ще улеснят операциите за освобождаване на нашите територии", добави Буданов.

По-рано представителят на ГУР Вадим Скибицки каза, че ведомството отдавна е определило списък с руски стратегически обекти, които трябва да бъдат унищожени. Ударите на територията на Русия се извършват в тези градове, които отговарят за осигуряването и производството на ракети и дронове.

Буданов отбеляза, че украинците методично работят по тази задача и има много такива цели на територията на Руската федерация.

В Украйна има още повече от месец до началото на калния сезон. Украйна може да има време да пробие сухопътния коридор на Русия с Крим преди настъпването на зимата, каза Буданов.
"Русия няма абсолютно никакъв стратегически резерв. Руската икономика ще издържи само до 2025 г. Потокът от оръжия ще свърши през 2026 г., а може би по-рано", уточни Буданов. 
Дългата война е опасна за Украйна: „ние зависим от външни играчи. Русия до голяма степен зависи от себе си“, предупреди той. 

ГУР работи върху възпирането и възмездието на Руската федерация, за да устои на очаквания зимен обстрел на инфраструктурата: "Нека започнат. Ще получат и отговор", каза той.
"Разбираме, че няма да сложим край на войната с парад на победата в Москва. Но Москва никога не трябва да се надява, че ще проведе такъв в Киев", категоричен е Буданов.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение