Страници

петък, 1 септември 2023 г.

Express: Путин може да изпрати тийнейджъри на фронта.

Руският президент Владимир Путин може да изпрати тийнейджъри от организацията Юнармия на войната срещу Украйна. За това пише изданието Express.


Според журналисти историкът, експерт по руската култура и пропаганда Иън Гарнър в книгата си „Поколение Z“, която се подготвя за издаване, казва, че много руски тийнейджъри са готови да се втурнат в битка. Той заяви, че те често публикуват видеоклипове в социалните мрежи, на които взаимодействат с оръжия.

Изданието отбелязва, че Юнармия е създадена през 2015 г. от руския министър на отбраната Сергей Шойгу. Организацията учи деца, често от семейства в неравностойно положение, как да използват оръжия и разпространява сред тях пропаганда, угодна на Кремъл. Към 2019 г. Юнармията има около 380 000 членове.

Гарнър отбелязва в книгата си, че руското министерство на отбраната набира деца от домове за сираци в организацията, твърдейки, че това ги спасява от алкохолизма и престъпността.

Съобщава се, че Европейският съюз вече е признал връзките на Юнармията с въоръжените сили на РФ. Срещу организацията бяха наложени санкции.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение