Страници

неделя, 3 септември 2023 г.

От ВСУ пред The Guardian: В момента се намираме между 1-ва и 2-ра линия на отбраната на руснаците в Запорожие. Подробно

Сега се намираме между 1-ва и 2-ра линия на отбраната на руснаците в посока Запорожие, коментира командирът от ВСУ Александър Търнавски за The Guardian. Според него украинските военни напредват от двете страни на пробива, а също така придобиват плацдарм в територията, освободена по време на последните битки.

Разминирането се извършвано само с пехота и само през нощта. Руснаците изразходваха 60% от усилията и времето си за копаене на първата линия и само 20% на втората и третата. Всъщност врагът се надяваше, че нашите военни няма да могат да се справят с първата линия на защита. Но украинските защитници, въпреки че беше изключително трудно, се справиха с тази задача.

В центъра на офанзивата завършваме унищожаването на вражеските части, които прикриват отстъплението на руските войски зад втората им отбранителна линия", добави Търнавски.

В същото време трябва да се разбере, че настъплението на нашите военни беше възпрепятствано от огромни минни полета. Пехотни сапьори разчистваха пътя. Според Търнавски, бойците на страната агресор зад минните полета "просто стояха и чакаха украинската армия".

Окупаторите събират резерви.
Нашите военни преодоляха бариерата. Така че врагът трябва да маневрира. Кремъл е под натиск, затова предислоцира войските си в зоната на настъпление от фронтовете вътре в окупираната територия

Врагът изтегля резерви не само от Украйна, но и от Русия. Но рано или късно руснаците ще изчерпят всичките си най-добри войници. Това ще ни даде тласък да напредваме повече и по-бързо. Имаме всичко пред нас", подчерта Търнавски.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение