Страници

петък, 19 януари 2024 г.

Съпругата на командира на руския (АУАКС) A-50 потвърди, че съпругът й е бил на борда, когато ВСУ са свалили самолета.

Днес в руски канал, съпругата на командира на руския АУАКС самолет А-50, Вячеслав Левченко, потвърди присъствието на съпруга си на борда на A-50 на 14 януари, когато самолетът беше свален от ВСУ.


След като украинските въоръжени сили удариха самолета, той падна в морето. Руското министерство на отбраната все още не е уведомило близките, че пилотите са загинали, така че те се смятат за изчезнали. Това обаче е първото официално потвърждение от Кремъл, че самолетът е свален и екипажът е ликвидиран. Виктория Левченко призна, че за последен път е общувала със съпруга си на 13 януари. Ден по-късно самолетът на съпруга беше атакуван от украинските въоръжени сили и падна в морето. 


Виктория е сигурна, че съпругът й вече не е жив. Командването на поделението все още не планира траурни мероприятия. Близките на жертвите също не знаят какво да правят в случая. 56-годишният подполковник Вячеслав Левченко е бил пилот 2 клас, а през 2020 г. участва в Парада на победата в Москва. Той беше смятан за един от най-опитните пилоти в Руската федерация.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912