Страници

четвъртък, 8 февруари 2024 г.

Всеки момент се очаква указът на президента Зеленски за освобождаването на Залужни. Изявленията на двамата са в приятелски тон и синхрон.

Всеки момент се очаква да излезе указ на президента Зеленски за освобождаването на Залужни от поста главнокомандващ на ВСУ. 


Зеленски съобщи за срещата със Залужни и каза, че е предложил на главнокомандващия да продължи да бъде в екипа.

"Обсъдихме от какво обновяване се нуждаят Въоръжените сили. Обсъдихме и кой може да бъде в актуализираното ръководство на Въоръжените сили. Сега е моментът за такава актуализация", добави президентът.

Залужни също коментира срещата със Зеленски.

Генералът отбеляза, че в най-трудните дни на войната украинците са се изправили срещу подъл и мощен враг. Според него битката ни продължава и се променя всеки ден.

"Задачите на 2022 г. са различни от задачите на 2024 г. Затова всички трябва да се променят и да се адаптират и към новите реалности. За да победим заедно", отбеляза той.

Заслужава да се отбележи, че указът за освобождаването на Залужни от длъжността главнокомандващ на въоръжените сили все още не се е появил на уебсайта на президентската администрация. 

⚡Командващият украинските сухопътни войски генерал-полковник Александър Сирски е новият главнокомандващ на ВСУ на мястото на Залужни, обяви президентът Зеленски.

Обновена

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912