Страници

сряда, 6 март 2024 г.

Руска атака до кортежа на Зеленски в Одеса. Има загинали и ранени. Видео

Руска ракетна атака е имало до кортежа на президента на Украйна Зеленски в Одеса, където той имаше среща с гръцкия премиер Мицотакис. По-късно Зеленски коментира руската атака. Гръцко издание отбелязва, че ракетата е паднала на 150 метра от делегацията, където е бил премиерът на Гърция.

Зеленски коментира и ракетната атака срещу Одеса по време на срещата си с премиера на Гърция.

"Видяхме този удар днес", президентът Володимир Зеленски потвърди, за руската атака срещу него в Одеса.


"Те не се интересуват къде ще удрят. Знам, че днес имаше жертви, все още не знам всички подробности, но знам, че има загинали и ранени", каза президентът на Украйна по време на пресконференция заедно с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

"Зеленски и щабът ни показаха значението на пристанището и какво се прави за възстановяване и укрепване на украинския морски път и какви щети е претърпял по време на атаките", каза министър-председателят на Гърция.

„Още накрая чухме вой на сирени и взривове, които бяха съвсем близо до нас. Нямахме време да отидем на безопасно място, това е много впечатляващо изживяване", допълни той.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912