Страници

четвъртък, 18 юли 2024 г.

Зеленски: Военните летища в тила на Русия трябва да бъдат унищожени.

Президентът на Украйна подчерта, че войната може да бъде прекратена със силата на оръжието и дипломацията, а безпомощността на Путин зависи от ефективността на украинската ПВО.


Военните летища и руските ракетни площадки, от които след това бомбардират украинските градове, трябва да бъдат унищожени. Това заяви украинският президент Владимир Зеленски по време на учредителната пленарна сесия на IV среща на върха на Европейската политическа общност .

„Колкото по-малко ограничения имаме за използването на ефективни оръжия, толкова по-активно Русия ще се стреми към мир. Военните летища, от които излитат руски самолети с бомби срещу нашите градове, руските ракетни площадки – всичко това трябва да бъде унищожено“, каза Зеленски.

Той подчерта, че унищожаването на тези цели в руския тил също ще намали способността на Русия да продължи войната.

„Ние можем да насочим тази война към нейния справедлив край със силата на нашите оръжия и нашата дипломация и не трябва да се страхуваме от тези възможности, толкова по-безпомощен ще бъде Путин."

Президентът на Украйна призова лидерите на чужди държави да „насърчат необходимата смелост“ за премахване от Украйна на ограниченията за използване на далекобойни оръжия, които украинските въоръжени сили получават от международни партньори.

„Ракетите и дроновете не са „носители на държавен суверенитет“, така че е необходима колективна воля, за да бъдат свалени – точно както беше с иранските ракети и дронове“, подчерта Зеленски.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912