Страници

сряда, 3 юли 2024 г.

От администрацията на Зеленски: Украйна няма да се откаже от своя територия, за да спре войната.

Украйна не е готова да направи компромис с Русия и да се откаже от която и да е територия, за да спре войната, заяви ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак. Така той отговори на въпроси относно изказването на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, че може бързо да прекрати войната. Това съобщи Ройтерс.


каза пред репортери по време на посещението си във Вашингтон, че Киев ще се вслуша във всеки съвет за постигане на "справедлив мир". „Но ние (не) сме готови да направим компромис с много важни неща и ценности... независимост, свобода, демокрация, териториална цялост, суверенитет“, каза той.

На въпрос как Украйна оценява изявлението на Тръмп, че ще се справи с войната, Ермак каза: „Ще отговоря честно: не знам. Ще видим“.

Украйна ще настоява новата администрация да продължи да я подкрепя, каза ръководителят на ОП и добави, че Украйна вече има подкрепата на две партии и американския народ.

Позовавайки се на двама експерти по национална сигурност, които подкрепят Тръмп, Politico съобщи, че Тръмп обмисля сделка, в която НАТО обещава да не се разширява на изток - по-специално в Украйна и Грузия - и да влезе в преговори с Путин за това каква част от украинската територия Москва ще може да вземе за себе си.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912