Страници

понеделник, 30 септември 2024 г.

Кремълският политолог Сергей Караганов, който многократно е призовавал за ядрен удар по Европа и по-специално Германия, продължава да дава под наем апартамента си в Берлин

Близкият до Кремъл руски политолог Сергей Караганов, който многократно е призовавал за ядрен удар по Европа и по-специално Германия, продължава да дава под наем апартамента си в Берлин, въпреки наложените срещу него санкции. Според The ​​Insider германските прокурори са започнали разследване.


Според германския вестник Bild става дума за апартамент от 52 кв. м в квартал Пренцлауер Берг. От юли семейство Караганови (Сергей и съпругата му Екатерина) почти удвоиха наема от 850 на 1550 евро, като в същото време намериха наемател, който прехвърли парите на фиктивна сметка.

През март 2023 г. Караганов научава, че скоро ще бъде включен в санкционния списък, след което сключва акт за дарение на дела си в апартамента на съпругата си Екатерина Караганова-Милославская, която е съсобственик на имота, но това не помогна. Според Bild германските власти са оспорили законността на сделката и тя е била обявена за невалидна.

Караганов остана съсобственик на апартамента, но заради санкции не може да получава приходи от него.

Миналия декември медиите установиха , че Караганови получават доходи и от двуетажен апартамент, който преди това са закупили в туристическия квартал на Венеция Кастело. Обявата за отдаване под наем на недвижими имоти е пусната в една от най-популярните специализирани услуги Booking.com.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912