Страници

събота, 28 септември 2024 г.

При спецоперация на украинското разузнаване в Московска област е ликвидиран руски полковник, отговорен за обучението на операторите на дронове "Шахед".

През нощта в Московската област е бил ликвидиран полковникът от руските въоръжени сили Алексей Коломейцев, началник на центъра за безпилотна авиация към Министерството на отбраната на Русия, съобщават медии.


Според източници от украинското военно разузнаване ликвидирането на Коломейцев е резултат от специална операция на местното съпротивително движение срещу кремълския режим в координация с Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

Снимка на убития полковник разпространена
от ГУР.

Коломейцев е участвал в обучението на руски специалисти за използване на БПЛА, включително оператори и обслужващ персонал на ударни дронове камикадзе тип Шахед.

„51-годишният Коломейцев оглавяваше 924-ти държавен център (в/ч 20924) на безпилотната авиация на Министерството на отбраната на Руската федерация, който обучаваше специалисти по бойно използване на дронове, по-специално „Шахеди“, както и поддръжка на БЛА. личен състав“, съобщиха от Главното разузнавателно управление, потвърждавайки ликвидирането на руския полковник.

Както отбелязва източникът, съпротивителното движение се увеличава и разширява дейността си в цяла Русия и извън нея.

„Всеки руски военен престъпник, всеки, замесен в агресията срещу Украйна, е наша цел, независимо от позицията, възрастта, пола и местоположението. Ние ще унищожим всеки, който има кръвта на украинци по ръцете си, докато руският режим спре войната и отговаря за всички неговите престъпления“, казва събеседникът.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912