Страници

понеделник, 14 октомври 2024 г.

Кандидатът за канцлер на Германия е готов да даде на Украйна ракети Taurus при определени условия.

Ръководителят на германската опозиционна партия Християндемократически съюз Фридрих Мерц, който може да стане следващият канцлер на Германия, е готов да даде на Украйна германските ракети Taurus, но само при определени условия, той казва това в ефира на предаването на ARD.


Според Мерц той не би подминал Taurus „току-така“. Първо, според него, е необходимо да се каже на руския лидер Владимир Путин да спре да обстрелва цивилни обекти на Украйна.

Ако Русия не се съгласи, тогава първата стъпка ще бъде премахване на ограниченията за използване на вече доставени оръжия.

„И втората стъпка за нас ще бъде доставката на Taurus. И тогава самият Путин ще реши докъде иска да стигне в тази война “, казва германският политик. Мерц беше одобрен като кандидат за поста канцлер от консервативния блок на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз.

Политикът каза, че настоящият канцлер на Германия Олаф Шолц не се е стремял да накара Украйна да спечели войната срещу Русия. Вместо това той твърди, че само й е помогнал да не я загуби .

Трябва да се отбележи, че Шолц многократно е подчертавал, че Германия няма да позволи Украйна да използва германски оръжия за удари дълбоко в Русия. Той също така категорично се противопоставя на предоставянето на германски ракети Taurus на Украйна .

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912