събота, 8 декември 2012 г.

честито


Днес празнуват 300.000 студенти в България


Двама студенти пият:
- Не се притеснявай толкова, ако ни изгонят от университета ще върнем бутилките и ще се запишем платено.

Добрата новина: Една университетска анкета разкрива, че студентките смятат за най-привлекателни мъжете в зряла възраст.
Лошата новина: Те смятат за зряла възрастта до 32 години.

Соня след студентски изпит:
- Предадох бял лист.
- И аз предадох бял лист - каза друг  студент.
- Ей, да не си помислят, че сме преписвали.

АКТУАЛНО



Фотограф: Красимир Юскеселиев
Съюзът "Единство" на Мартин Димитров, Надежда Нейнски и Ваньо Шарков днес се събра за първи път на среща в Пловдив, на която трябва да се реши какво ще бъде бъдещето на организацията. Това стана в деня, в който СДС празнува 23 години от създаването си. Надежда Нейнски обяви в предаването на БНТ "Панорама" регистрацията на гражданско сдружение "Единство", което се е случило  в Пловдив и по думите ѝ предложението е дошло от младите привърженици на дясната идея.

УИКЕНД


Ясновидец се оплаква на доктора
- Докторе, спрях да виждам бъдещето.
- Тъй ли?...И откога това?
- От следващата седмица.

По-добре известен пияница, отколкото анонимен алкохолик...

Миналата седмица била открадната пратка виагра. Полицията издирва двама закоравели престъпници.

Колко време служи американският конгресмен? - Докато го хванат.

Какво е общото между секса и бриджа? - Не ти трябва партньор, ако имаш добра ръка.

Тийнейджър с изрусена коса, халка на носа и торбест военен панталон казва на свой приятел:
- Тоя стил не ми харесва, обаче така родителите ми не ме мъкнат навсякъде със себе си.

Две хористки обсъждали какво да купят за рождения ден на трета.
- Защо не й купим книга?
- Не, тя вече си има една.


петък, 7 декември 2012 г.

СМЕХ

Герой на нашето време

Много смях с любезното съдействие на проф. Юлиян Вучков





АКТУАЛНО


 Пиянството на един бюджет

„Поизмориха се, част от опозицията вече е пияна явно, така че не могат дори да си вдигат ръцете”. Това обяви финансовият министър Симеон Дянков. Депутатите пък скандираха : “оставка, оставка“ тропаха по банките и обявиха, че министъра е мълчал по време на дебатите като никулденски шаран.  Министъра на  финансите беше оставен напълно сам да защитава бюджета. Такива бяха страстите в парламента а бюджета за 2013 година беше приет почти без дебати докато пред сградата на парламента протестираха майки и пенсионери.


Дежавю

След проваления избор на Венета Марковска за съдия в Конституционния съд "филмът" е напът да се повтори и при номинираната от СДС и подкрепена от ГЕРБ Галя Гугушева, която в момента е зам.-началник на апелативната спецпрокуратура. В правната комисия в парламента, където Гугушева трябва да бъде изслушана следващата сряда, е постъпил сигнал за съмнения за пране на пари от фирми, свързани със семейството й. Писмото е подписано от пловдивския адвокат и преподавател в СУ и УНСС Петър Ванев. То е придружено с дебела папка с документи. Шефът на правната комисия Искра Фидосова обясни пред "Сега", че депутатите са изпратили писма до Висшия съдебен съвет и инспектората му, с които настояват сигналът да бъде проверен. Фидосова бе категорична, че няма да се разчита само на обясненията на кандидатката.
 Явно изпитваме трудност да намерим необогатен магистрат,  за да се допълни квотата на Конституционния съд. Този път не знам кой трябва да напусне церемонията  по встъпване в длъжност може би ние.

Голямо цунами удари Япония след земетресение

Първата вълна, която достига Япония след  днешното земетресение с магнитуд 7,3 по скалата на Рихтер. Еднометровата вълна е заляла брега на град Ишиномаки, който бе и най-силно засегнатото селище след земетресението от 11 март 2011 година.
Обновено 12:30 часа.



СМЕХ


Депутатите идват и си отиват. Обещанията остават.

Брежнев викнал при себе си вътрешния министър за справка:
- Колко евреи имаме в страната?
- Към 4-5 милиона.
- А ако им разрешим да емигрират в Израел, колко от тях ще поискат да емигрират?
- Към 12-15 милиона.

Щирлиц се разхождаше из райхсканцеларията с размъкнати панталони, над които стърчаха червени шорти. И никой не се досещаше, че така той отбелязва 1 Май.

Естествено, че Бойко Борисов ще стане футболист на годината на България. От всички футболисти, особено в сравнение с Бербатов, той играе най-редовно.

четвъртък, 6 декември 2012 г.

АКТУАЛНО

Шоу в парламента

снимка: Виктор Леви
  Председателят на парламента Цецка Цачева прекъсна пленарното заседание поради безредици в зала. Петър Курумбашев поиска извинение от министъра на финансите Симеон Дянков.  В кулоарите на Народното събрание вчера Дянков посочи, че някои от депутатите на опозицията явно са пияни и не могат да гласуват текстове от бюджета за 2013. Oт опозицията поискаха Дянков да бъде отстранен от заседанието. Гласуваха 113 народни представители, от които 33 бяха „за”, 76 – „против” и 4 се въздържаха. След гласуването депутатите от Коалиция за България започнаха да викат „Оставка, оставка!” и започнаха да тропат. Министър Дянков прие това с усмивка. Председателят на парламента прекъсна заседанието, поради безредиците в зала. Малко по-късно Дянков се извини на депутатите. „Може би умората след многочасовите заседания тук си каза думата. Извинявам се за това, което казах. Надявам се, че ще го приемете, и днес в добър порядък ще можем да си свършим работата”, заяви Симеон Дянков.
снимка: Булфото


Пуснаха шарани в моловете.

 В моловете също са пуснали шарани за 3.99 лева парчето. Цената на най-търсеното сладководно по пазарите се движи от 5.20 лева за килограм за екземпляри с тегло около 0,5 - 0,7 килограма до 7.00 лева за риби тежки около 4 - 5 килограма.

Честит Никулден!


СМЕХ


Две гадателки се срещат в центъра на София и едната казва на другата: "Ти си добре, аз как съм?"
 
Попитали Радио Ереван:
- Какво ще се получи, ако се направи кръстоска между жираф и куче?
Отговорът бил:
- Хибрид, който лае по ниско прелитащи самолети…

- Какви са приликите и разликите между гръка и евреина?
- И двамата ще продадат майка си за жълти стотинки, но гръка няма да я достави.

- Кое е най-мощното оръжие?
- Крайцерът “Аврора”: един изстрел и 80 години разруха!

сряда, 5 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


Гърция ни изпревари по корупция, но и ние не се даваме


Индексът за корупцията в държавния сектор, публикуван в доклад на антикорупционната организация „Трансперънси Интернешънъл" показва, че Гърция  е с най-лошия резултат от всички 27 страни в Европейския съюз в световна таблица за корупцията, който я отрежда и зад бившата комунистическа държава България, съобщава Ройтерс. Изследването оценява възприемчивостта към корупция по скала от 0 ( силна възприемчивост, високо ниво на корупция) до 100 ( предполага се липса на корупция). В изследването са класирани 176 страни. Гърция заема 94-то място, нареждайки се зад по-бедните и по-нови демокрации като България и Румъния.  Италия е на 72-ро място и е пред България, която е на 75-то място (41 точки). Румъния е пред България и заема 66-то място (44 точки).  Най-вероятно сега разкриват истинския размер на корупцията при съседите ни не, че ние сме станали по-малко корумпирани.  Наскоро направено проучване показа, че българите са давали по 150 хиляди подкупа месечно на държавни служители през последната година, което е повече спрямо 2010 година.

Посланикът на Сърбия в НАТО се самоуби на летището в Брюксел


Посланикът на Сърбия в НАТО се самоуби на летището в Брюксел, предаде сръбското радио Б92. Посланикът Бранислав Милинкович се самоубил като е скочил от паркинга на летището в Брюксел, пред очите на помощник-министъра на външните работи на Сърбия Зоран Вуич.

СМЕХ


Американските университети са мястото, в което руски евреи преподават математика на китайците.
 
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".


Извънземен каца в Европа и пита таксиметров шофьор: "Как е ситуацията, кажете ми с две думи." Шофьорът казва "Добре е." "Кажете по-подробно." - "Не е добре."

вторник, 4 декември 2012 г.

ПОЛИТИКА


Държава от третия свят


България изглежда като страна от третия свят, защото внасяме високотехнологични продукти, а изнасяме само суровини.  заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на международната конференция „Индустрия и иновации 2012”. Констатацията е абсолютно правилна трагичното е, че се прави от министър в края на  мандата на правителството. По думите на министъра страната ни трябва да изнася крайни продукти с висока добавена стойност. Ами интересно, като знаем какво трябва защо не го правим?  Все пак не всичко е загубено вижда се, че правителството има афинитет към технологиите.  България бие Русия по използване на СРС-та. Това съобщиха от фондация “14 януари". През 2011 г. получените искания са 13 846, разрешения са получили 13 624, а отказите са едва 116. Не знам колко са високи технологиите за подслушване, но така ще излезем от списъка на държавите от третия свят и ще влезем най-вероятно в онзи списък на държавите от четвъртия свят.

Дани Иванов

АКТУАЛНО


Борисов след срещата с Обама: „Нито един упрек не каза за нас"


Борисов подчертава, че срещата му с Обама не е уговорена по спешност, а е планирана още през лятото.
Премиерът Борисов е обобщил, че посещението му в САЩ е преминало без никакви забележки.
„Нито един упрек не каза за нас", посочи премиерът, визирайки оценката на американския президент. Борисов пристигнал доволен в посолството ни, след срещата си с Обама.
Борисов е предложил следващата среща Обама и лидерите на страните от Източна Европа да се проведе в София.
По време на визитата си в САЩ премиерът Борисов е посетил и аквариума в Балтимор, където часове наред се е наслаждавал на акулите.
Снимка:Reuters


Вот на недоверие към правителството  след референдума

“В края на миналата седмица имахме разговори с ръководството на БСП относно вота на недоверие. Те категорично са за внасяне на вот на недоверие. Тяхното желание е да отложим внасянето на вота и то да не става през декември с оглед на това, че те желаят да концентрират вниманието на обществеността върху предстоящия референдум. Това е тяхната молба. Склонни сме да я уважим”, обясни Христо Бисеров депутат от ДПС.

СМЕХ




Запитали Радио Ереван:

- Как ще се нарича вече Белият дом?
Радиото отговаря:
- Чичо Томовата колиба.

Бойко Борисов имал единствения iPhone с цяла ябълка


Медведев се обажда на Путин. Звучи супер ентусиазиран:
- От "Кока кола" се обадиха. Дават ни 100 милиарда, за да си сменим знамето - да стане червено и в долния десен ъгъл с малки буквички да пише Coca Cola.
- Мммм, много добре. Провери кога изтича договора с "Аквафреш".

понеделник, 3 декември 2012 г.

Премиерът Борисов се срещна с Барак Обама

Oбама: "Бойко Борисов е много ефективен лидер, има черен колан по карате, затова внимавайте."


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента Барак Обама в Белия дом. Американският президент заяви, че България се очертава като лидер на Балканите и в това отношение е важно и развитието на двустранните икономически отношения. Премиерът Бойко Борисов благодари за поканата и поздрави президента Обама с преизбирането.  В срещата участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на отбраната Аню Ангелов.Пред журналистите американският президент  демонстрира ичувство за хумор:
"Бойко Борисов е много ефективен лидер, има черен колан по карате, затова внимавайте."
Снимка:Reuters

Tрус 4,6 степен край Каварна

Земетресение с магнитуд 4.6 е регистрирано на 26 километра източно от Каварна, съобщи Европейският  средиземноморски сеизмологичен център. Трусът е станал в 20:58 ч.на 03.12.2012 и е с епицентър в Черно море на 2 км дълбочина. Той е регистриран на 63 км източно от Варна.

21.12.2012- ПОТВЪРДЕНО


Археолози с майски произход са се събрали в Гватемала и са потвърдили крайната дата в майското пророчество – 21.12.2012, съобщава “Weekly World News”. А именно – тогава всичко свършва. Там бе показан новооткрит 1 300-годишен текст, който дава второ потвърждение на “крайната дата” според майския календар. “Този текст е за древното пророчество,” казва Марсело А. Кануто, директор на Централноамериканския изследователски институт и съавтор на разкопките в Ла Корона. “Това ново доказателство сочи, че датата на “13-тия Бактун” е важна календарна единица, която би била празнувана от древните маи.”

АКТУАЛНО


Босия ще съди полицията

Ще заведа дело срещу началника на Първо районно управление в София. Той е пряко отговорен за това, което стана с мен. Това заявява поетът-дисидент Николай Колев-Босия, който на 20 ноември бе арестуван пред сградата на парламента. Николай Колев-Босия е категоричен, че делото, което ще заведе, ще бъде за "морални, материални щети, за физически тормоз, за неизпълнение на закона. Не ми направиха медицински преглед, въпреки че аз имам хронични болести. Все пак съм човек на възраст. Имам високо кръвно, имам диабет, имам един прекаран инфаркт. И когато аз настоявах на четвъртия час някъде дойде една лекарка, премери ми кръвното и се оказа, че е 190 на 110. При това положение, аз изобщо не трябваше да влизам в килия или ако бяха го измерили – нямаше да ме вкарат в килия. Въпреки това те ми нарушиха правото", заявява Босия.  Припомняме, че недоволстващият поет бе задържан за 24 часа в Първо районно. Причината - хвърлял домати по сградата на парламента.


Брюксел ще проверява „Български енергиен холдинг“ за злоупотреба с господстващото си положение
Европейската комисия откри официална процедура, за да разследва дали „Български енергиен холдинг“ злоупотребява с господстващото си положение на пазара за електрическа енергия на едро в България. Комисията е загрижена, че „Български енергиен холдинг“ може би възпрепятства конкуренцията на пазарите на електричество на едро в България и в съседните ѝ страни посредством териториални ограничения.

СМЕХ



Питат Радио Ереван:

- Откъде министър Дянков е толкова сигурен, че кризата ще приключи в края на 2012 година?
Радио Евреван отговаря:
- Направил е справка в календара на маите.

- Ало, Народното Събрание ли е?
- Да.
- Искам да попитам какво ми е необходимо, за да стана депутат?
- Ти луд ли си?!
- Да. Някакви други услови

В политиката тъпотата не се явява недостатък.
Наполеон Бонапарт

АКТУАЛНО


БОРИСОВ-ОБАМА


Премиерът Бойко Борисов ще бъде приет от президента на САЩ Барак Обама днес, за да обсъдят по-конкретно участието на България в мисията на НАТО в Афганистан, предаде БТА, като се позова на съобщение на Белия дом.
По време на срещата, която ще се състоя в Овалния кабинет на Белия дом във Вашингтон, Обама и Борисов ще разговарят още за разследването на самоубийствения атентат на 18 юли в Бургас, при който освен нападателя камикадзе загинаха петима израелски туристи и техният български шофьор. Реплики от тракийски златни съкровища са част от подаръците, които ще получи  президентът на САЩ Барак Обама от българския   министър-председател Бойко Борисов по време на предстоящата им среща в Белия дом. Както каза Иво Инджев много български медии изтъкват, че Борисов е “първият европейски лидер, който ще се срещне с американския президент във Вашингтон след преизбирането му за втори мандат на 6 ноември”. Но на езика на Вашингтон по-скоро става дума за последния европейски лидер, с когото Обама се среща в края на първия си мандат.               снимка:Преса



И КИПЪР НИ РЕЖЕ ЗА ШЕНГЕН
Присъединяването на Румъния и България към Шенген не е в дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 6 и 7 декември, защото не е постигнат напредък от последния съвет през октомври, заяви Никос Христодулидис, говорител на кипърското председателство на Европейския съюз, цитиран от БТА. Дипломатически източни от Брюксел заявиха тогава, че разглеждането на искането за присъединяване на двете страни е отложено за март 2013 г., заради несигурността относно способността на властите в тези държави да спазват задълженията си.

неделя, 2 декември 2012 г.

СМЕНИ ПЕРУКАТА- СПАСИ ФУТБОЛА


"Таралеж" се присъединява към призива на водещите български клубове за смяна на ръководството на БФС на чело с Боби Михайлов(перуката). Безобразната корупция във футбола ни се видя в последния мач, когато " Ботев" Пловдив беше безобразно ощетен в полза на шампионите от "Лудогорец". Именно срещу "Лудогорец" няма отсъдена нито една дузпа в продължение на над 50 мача- нормално ли е ? Мачът на  "Ботев" с "Лудогорец" и подарената победа от съдиите на гостите, по- жалък и очеваден начин, няма нужда дори да бъде коментирана, пореден епизод от жалкото ни "футболно" първенство. Заради това поведение на футболните ръководители  е и нивото на отборите ни, когато играят в Европа.
Присъединяваме се към апела на "Ботев" Пловдив, на Христо Стоичков на Херо и всички, които искат промяна.
 Да сменим перуката- Да спасим футбола

АКТУАЛНО



Премиерът Бойко Борисов пристигна в САЩ за срещата си с президента Барак Обама. Американският президент ще приеме българския министър-председател в Овалния кабинет на Белия дом в понеделник, 3 декември. На срещата ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на отбраната Аню Ангелов.

Двама души загинаха, а 30 бяха ранени близо до международното летище в Маями, след като превозващият ги туристически автобус се вряза в надлез. Единият пътник починал на място, а вторият малко по-късно в болница.


Костов водач на ДСБ листата в София и Пловдив. Както бяха обещали, от ДСБ обявиха и водачите на листи в избирателните райони за парламентарния вот догодина. Toва са обичайните заподозрени: Лидерът на ДСБ Иван Костов оглави 23-ти многомандатен район, Асен Агов оглави листа във Враца, Радан Кънев във Варна, Веселин Методиев в Бургас, Илко Семерджиев в Благоевград, Евгени Чачев - Ямбол, Калин Янакиев в Ловеч, Атанас Атанасов - Пазарджишки избирателен район, Екатерина Михайлова поведе листата в Шумен и 25-ти МИР в столицата.

СМЕХ



- Робърт де Ниро най-после се снима с истински мафиот...


- Дъщерята на Путин кандидатства в институт.
Огромен конкурс - 50 института за една дъщеря.


- Барак Обама призова Европейския съюз да приеме Турция. В отговор на този апел Ангела Меркел апелира до Обама за премахването на визите за турците.

- МИЕТ-Министерството на икономиката,енергетиката и туризма. А защо не вкарат науката между икономиката и енергетиката? Ще се получи много добре


- Ако в България режеха ръце за кражба, в Парламента вместо бутони за гласуване, трябваше да има педали.