събота, 15 декември 2012 г.

ВНИМАНИЕ


Отровни храни по магазините

Двайсетина световни производители на храни ни тровят с генно-модифицирани организми (ГМО). Това стана ясно от публикувания преди дни списък на продукти от руския клон на „Грийнпийс“. Вижте списъка с продуктите, които се продават почти във всеки магазин или хипермаркет в България. В същото време част от продуктите се произвеждат у нас, а другите се внасят от страните на Европейския съюз (ЕС) и получават български опаковки и етикети. В списъка засега е само една от веригите за бързо хранене и тя е очаквано “Макдоналдс”. Неслучайно в някои страни в Азия и Латинска Америка веригите им вече се забраняват със закон. Препечатваме списъка  от информационна агенция „ПИК“:
1 Snickers – шоколадов десерт
2 Campbell – супи
3 Uncle Bens – ориз, кетчуп
4 Lipton – чай
5 Mars – шоколадов десерт
6 Twix – шоколадов десерт
7 Cadbury – шоколад, какао
8 Ferrero – десерти
9 Nestle шоколад
10 Nestle – напитка Nesquik
11 Соса-Соla, Sprite, Fanta, Kinley – безалкохолни
12 Pepsi – безалкохолно
13 7-Up – безалкохолно
14 Heinz – кетчупи, майонези, сосове
15 Nestle – детски храни
16 McDonald’s – верига ресторанти бързо хранене
17 Kraft Foods – шоколад, чипс, кафе, детски храни
18 Unilever – детски храни

АКТУАЛНО


Бойко Борисов  пада, ако падне забраната за пушене.

Това стана ясно от думите му в предаването “Годината” на “Дарик”. Борисов заяви, че е против предложената от независими народни представители промяна на тоталната забрана на цигарите на закрити обществени места, която се очаква да бъде обсъдена в пленарна зала през следващата седмица. „Абсолютно сме против да падне забраната. Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя пак с оставка на следващото гласуване. Защото знаете, че по закона за конфискация депутатите на ГЕРБ не гласуваха първия път закона, той падна. Имаше тежко отражение в Брюксел за това. При следващото гласуване аз си бях написал оставката до председателя на Народното събрание и отидох в парламента да видя как ще гласуват моите депутати.


Плевнелиев ще гласува на референдума против  АЕЦ  „Белене“


Президентът Росен Плевнелиев обяви, че на предстоящия референдум категорично ще гласува "против" изграждането на АЕЦ "Белене"." В Белене няма нищо, в Козлодуй има всичко. Там има мрежи, там има специалисти, има системи, има традиции. Аз не считам, че 2 млрд. евро са малко пари. С тези пари само, за да изградим несъществуваща инфраструктура на една втора централа, каквато според мен не ни трябва, ние ще лишим икономиката от един изключително важен ресурс", каза той в интервю за Дарик и обясни, че само за инфраструктура на площадката за АЕЦ "Белене" държавата трябва да извади 2 млрд. евро допълнително.
Добавено 17:00 часа

КОМЕНТАРИ


Дебатите в Парламента, като разговор между глухи



През последните дни  ГЕРБ не пожела да чуе нито едно предложение на своите опоненти, с което успя да  обедини и непримирими в идеологиите си политически сили. Не е често срещано парламентарно явление депутати от БСП и Синята коалиция, от ДПС и Атака да  предприемат единни действия. В блатото на безсмислено празнодумство и просташки подмятания за червени прашки   се давят ключови въпроси, като достъпа на наблюдатели и застъпници до работата на ЦИК и РИК. От ГЕРБ пък се обидиха на поведението на БСП и ДПС и твърденията им, че "управляващите се готвят да откраднат изборите" и заявиха, че отлагат дискусията по кодекса докато не получат извинение. Тук се сещам и за Ботевият фейлетон „Политическа зима“ писан през 1875 година
 „Приятно нещо е да има човек топла соба, самун хляб, парче сланина и няколко глави праз лук, пък да легне и да мисли, или да спи и да сънува. Приятно е, но да има и една от тия две болести: или млада жена, или стар ревматизъм; лежиш, лежиш, а мисълта ти като у немец, пълна и богата като готварница, дълга и безконечна като суджук – суджук, с който във виенския райстаг немците и маджарите бият по главата славянските депутати; а въображението ти като у арапин, силно и остро като тюмбекия – тюмбекия, която е крайно полезна за краставите народи, – пламенно и възвишено като дим. Дим, дим! под който ние българите така сладко спим”.

СМЕХ


Въпрос към Радио Ереван: - Защо в България бившите министри живеят в разкош? - Основно поради липса ...на доказателства.
 
За жените да поканят мъж вкъщи на кафе е все едно, че са му включили светлините за кацане.

Народът в България се е разделил на две части: едната счита, че на власт са мошеници, а другата се съгласява, но не вижда алтернатива.

Бойко Борисов отговори на въпроса "Има ли виновник за териториалните претенции на Румъния към България" така:
- Да, има, Тройната коалиция на прабългарите, славяните и траките...

- А вие как мислите, кой е по-умен - мъжът или жената?
- Жената, разбира се, е по-умна. Някога чували ли сте за жена, която би си изгубила ума затова, че мъжът има красиви крака?

- Защо преместиха изложението "Произведено в България" в зала "Универсиада" вместо в НДК?
- По молба на китайското посолство, за да им е по-близо.


петък, 14 декември 2012 г.

АКТУАЛНО



28 души убити в училище в Кънектикът

снимка:АП
Най-малко 28 души, включително 18 деца са били убити при стрелба в начално училище в Нютаун, щата Кънектикът е затворила всички учебни заведения в града, съобщават местните власти, цитирани от ABC News и Ройтерс. Сред мъртвите са директорът и психологът на училището. Първият стрелец на 24 години  също бил убит. Той е бил въоръжен с четири оръжия и е носел бронежилетка. Има непотвърдени сведения за втори стрелец, след като очевидци чули десетина изстрели. В началното училище "Санди Хук" учат деца между 5 и 10 години, съобщи телевизия WABC, цитирана от Ройтерс. Свидетели съобщават за над 100 изстрела в училището. Установена е самоличността на стрелеца, който уби 22 деца и 6-има възрастни в основно училище в Нютън, Кънектикът, САЩ. Той е на 24 години и се казва Райън Ланза.
Добавено 22:00 часа

МОЗАЙКА


Този  измами цяла държава


Светът е пълен с измамници и ако има награда за висш пилотаж, тя определено отива в ръце на Джорди Сарда Бонвехи. Историята започва с това, че Украйна строи първата си централа за газ близо до Одеса. Това ще даде шанс на страната да се отдели от руския гигант "Газпром".
Единственият проблем е, че страната има нужда от чужд инвеститор, за да може да започне да строи. В търсене на спонсори се появява и това лице, което казва, че работи за испанската компания "Феноса". На 26-и ноември министър-председателят на Украйна и Бонвехи подписват договор, който се излъчва и по телевизията. Двамата мъже говорят пред камерите, а Джорди казва, че с този подпис ще започне подсигуряването на Украйна.
Няколко часа по-късно "Феноса" откриват своите странни намерения за инвестиране в украинския проект. Те дори отричат, че са изпратили човек, който да разглежда оферти на страната, а дори няма право да подписва. Договорът останал без смисъл, а украинците били доста изложени. Като бонус може да се каже, че лицето е било адвокат на фирмата, но нищо повече. В друго изявление казва "Мислех си, че мога първо да подпиша, а после да убедя компанията, че трябва да строи.
Други източници казват, че това е бил бивш служител на фирмата, който се опитвал да спечели на свой гръб. Колкото и тъжно да изглежда, ситуацията е доста забавна. Респект за г-н Бонвехи, който успя да прати цяла страна за зелен хайвер!

 Ще спасим  човечеството 


Единственото място, където краят на света няма да настъпи, е френското село Бугараш. Това име Бугараш, което сега е толкова популярно – знаете, че френските власти дори забраняват през последните дни отиването на големи тълпи хора, защото буквално целият свят се е насочил натам.  Името му обаче има български корени. Това мнение изказва проф. Николай Овчаров.  Той обяснява, че Бугараш не произлиза от днешната думата „българи”. Става въпрос за т.нар. "бугри" или "бугараши", както са наричани еретиците в Средновековна Франция. Ученият също застъпва тезата за нашето богомилско движение, което се разпространява не само в България, но и в много части на Европа, включително в Южна Франция и в Италия. Малкото френско селище през годините става едно от най-важните места в света. Според митовете и легендите точно тук се събира световната енергия, появяват се извънземни, орденът на тамплиерите също е представен в селището, а и се вярва, че в него е скрит свещеният граал. През 2012 г. Бугараш се свърза с календара на маите и предсказанието за край на света. На 21 декември единственото свещено място, което ще оцелее след края, е именно Бугараш, смятат мнозина.

АКТУАЛНО


Парламентът ще почива, ГЕРБ без кворум

снимка:БГНЕС
Днешният пленарен ден пропадна. Това стана, след като на три пъти парламентарният шеф Цачева не успя да събере необходимия кворум. Стана ясно, че опозицията в НС бойкотира работата на парламента. Още преди два дни опозицията обвини ГЕРБ, че претупва дебатите по Изборния кодекс и нарочно гласува среднощни заседания, за да няма нормално обсъждане на промените в кодекса.

СМЕХ


Не си успял да се ожениш на 12.12.12, не е проблем, може да се ожениш на 13.13.13.

За да намериш нещо конкретно в дамска чанта, трябва да инсталираш Google.

Съвместна пресконференция между МВР и Еврокомисар.
Говорителят на МВР съобщи с голямо задоволство,
че след влизането на България в Евросъюза,
престъпността в страната е намяляла с 4 процента.
Еврокомисарят с голяма загриженост е съобщил,
че престъпността в Европа е нарастнала с 4 процента.

Напоследък адвокатските такси така се качиха, че много по-евтино е да си платиш направо на съдията!

Знаете ли, че хората закъсняващи за среща, винаги са много по-весели от хората, които ги чакат.

четвъртък, 13 декември 2012 г.

МОЗАЙКА

Странни професии

Ако си мислите, че тъпкачите на хора в метрото в Япония имат странна работа, то непременно прочетете тези професии.
Определител половете на пилета
В тази работа хората определят пола на новоизлюпени пиленца, за да могат да ги пратят после на правилното място… в някой ресторант като бъдеща вечеря за четирима или кой знае къде. Тук се изисква много нежна ръка (за да не бъде наранено малкото пиле), остро зрение (за да разпознаят дали имат мъжки полов член или не) и психическата способност да превъзмогвате лесно факта, че цялата ви работа се свежда до това да гледате половите органи на пилета.
Дояч на змии
Змийската отрова намира доста различни приложения, но безспорно най-важното е за медицински изследвания. Всяка година е нужно много голямо количество змийска отрова за тези проучвания, затова някой нещастен човечец трябва да прекара цял ден бутайки зъбите на змията в пластмасово контейнерче, за да “издои” отровата й. Поне може да се утешава, знаейки, че неговата опасна задача някой ден може да спаси човешки живот.
Спортен талисман
Спортните талисмани не са просто фенове, тичащи наоколо в огромни костюми. Всъщност, те са служители, които получават заплащане от отбора, който представляват. За да сте талисман, трябва да сте атлетични и слаби и със сигурност не трябва да кандидатствате ако сте срамежливи. Интересното е, че някои талисмани са по-популярни дори от спортистите.
Гмуркач за голф топки
Чудили ли сте се някога какво се случва с всички голф топки, които падат във водните площи на голф игрищата? Сега вече знаете: гмуркачи за голф топки ги събират през определен период. Това, всъщност, е доста добре платена работа и може да бъде много опасна (поне двама души са загивали досега в търсене на голф топки под вода). Но пък има и хубава част и тя е, че когато приключите, можете да облечете екипа и да изиграете една игра на голф.
Мастурбатор в хамбара
Тази професия се изразява в осъществяването на мастурбацията на животните във фермата с цел изкуствено осеменяване. Обикновено имат две опции: първата е да използват ректален електрически уред, който да изпрати малки сигнали до органите на животното и да го стимулира… изотзад. А другата опция е…, ами, да го стимулира по стария изпитан начин – с ръце. Все пак смятаме, че колкото по-малко обсъждаме тази “професия”, толкова по-добре.

АКТУАЛНО


Бойко Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята

По отношение присъединяването на Македония към Евросъюза страната ни винаги е подкрепяла Македония изцяло – както за членството й в ЕС, така и за влизането й в НАТО. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, съобщиха от правителствената информационна служба. По думите му - македонската страна е най-близката ни държава, а македонците – са най-големите ни приятели, но за присъединяването й към „европейското семейство”, Македония първо трябва да покрие всички критерии – особено тези за добросъседство.
„Историята не е нещо, което се пренаписва или преиначава, има исторически факти, които са признати, и ние не можем да допуснем да ни се краде историята”, допълни премиерът и заключи, че „добросъседството и европейската интеграция изискват толерантност и признаване на това, което другите народи векове наред са постигали".
Добавено:18:00 часа

снимка: АФП

Нови милиарди за Гърция


Министрите на финансите на страните от еврозоната одобриха отпускането на 34 милиарда евро спасителни средства за Гърция. Траншът бе замразен от месец юни, предаде АФП.
„Срещата приключи. Министрите одобриха отпускането на финансова помощ”, съобщи говорителят на председателя на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер.
Добавено: 13:20


Изстрелват наркотици с оръдие от Мексико в САЩ

Граничарите в американския щат Аризона разкриха най-новото изобретение на мексиканските наркотрафиканти - дрогата се изстрелва с пневматично оръдие, за да се озове в САЩ. "Такова чудо досега не бяхме виждали. Натъквали сме се на катапулти, с които се прехвърлят наркотици от Мексико в САЩ. За пръв път обаче ставаме свидетели това се прави със специално изработено пневматично оръдие", отбелязват от американския пограничен патрул. Граничарите са открили 33 леки контейнера с марихуана, укрити на 150 м от граничната бразда, посочва БГНЕС. Тревата е била на стойност около 42 000 долара. Впоследствие бил открит и балон, пълен с газ, който трафикантите използвали за зареждане на пневматичното оръдие.

СМЕХ


 Лошо! Няма да има коледни надбавки. Още по-лошо е, че няма да има и край на света!

Това не е масов танц на Gangam style. Това е просто софийската поледица 

Командир на част, полковник, говори на лейтенанта:
- Ако всичко мине по план си пробий нова дупка за орден.
- А ако мине не по план?
- За този случай вече си имаш дупка...

Изпит по математика. Преподавател към студентка:
-Колежке, толкова ли Ви е трудно да разложите квадратен тричлен?
Девойката се изчервява:
-Извинете...не е проблем да го реша...просто не мога да си го представя...

В края на трети сезон на сериала "Сексът и градът" актрисите започнали да разбират, че градът не е толкова голям.

сряда, 12 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


Лифтове ще има,  няма да ни теглят с елени по пистите на Витоша

 Днес  е приета наредбата, която регламентира наемните отношения за пистите с концесионера на ски съоръженията на Витоша, обясни министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той допълни, че в петък тя ще бъде обнародвана в “Държавен вестник“ и още  същия ден концесионерът ще бъде поканен, за да подпише договор.  Найденов не успя да каже колко пари се очакват да влязат в бюджета от този договор.  Той заяви, че е абсолютно уверен, че “Витоша ски“ ще наемат пистите, въпреки че през лятото се лансира обратната версия. По думите на Найденов сезонът със сигурност ще бъде открит в събота.

СМЕХ


  Календарът  на майНите


След като ни проглушиха  ушите какво показва календарът на маите за 21.12.2012, решихме да видим все пак какво показва и календарът на майните

На 21 декември 2012 г. в държавна опера - Пловдив ще се състои коледен концерт.

Пет двойки в Пловдив са заявили желание да се бракосъчетаят на „фаталната” дата 21.12.2012 година.  Това каза Иванка Ставрева от бюро „Обредни услуги” в Пловдив. По думите й, изборът на влюбените едва ли е повлиян от предсказанията, но пожела датата да им донесе дълъг и щастлив семеен живот. 

АКТУАЛНО


Биоритмите приспали Борисов в Осло


снимка:REUTERS
Премиерът Бойко Борисов заяви, че е много уморен на презентация в Агенцията по вписванията днес.  Признанието на министър-председателя е във връзка с церемонията по присъждането на Нобеловата награда за мир, която се проведе в понеделник в Осло.  Два дни по-късно Борисов обясни, че е бил много уморен заради няколкочасовите полети и отдаде неразположението си по време на церемонията в норвежката столица на биоритмите.
Добавено 16:40 часа

АКТУАЛНО


Северна Корея изстреля балистичната си ракета


снимка: АП
От западния севернокорейски полигон "Сохе" днес успешно е изстреляна ракета носител "Инха-3" със спътник "Кванмьонсон-3" на борда, съобщи официалната севернокорейска агенция КЦТА, предаде БТА, позовавайки се на ИТАР-ТАСС и "Асошиейтед прес". Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес следобед за консултации заради изстрелването на ракетата. Заседанието, свикано по искане на Япония, ще се състои в 11 часа местно време. Според източници на агенция "Франс прес" свикването на заседанието е провокирано и от искане на САЩ.
Добавено 10:50 часа

СМЕХ


Юристите вече се заплашват помежду си-  внимавай, защото ще те кандидатирам за конституционен съдия!

Ако кучетата внезапно проговорят, хората ще загубят и последните си приятели.

- Защо в България според допитвания мнозинството се стреми към връщане на еднопартийната система?
- Защото нашият народ не може да изхрани тройна коалиция!

- Някой може ли да ми обясни, защо изразът гласи "криво- ляво", а не "криво-дясно"?

Най-изгодно е да влагате парите си в концентрати. Къде другаде бихте могли да разчитате нa 40 %!?

- Когато стана твоя жена, ще деля с теб всички твои мъки и грижи!
- Но аз нямам мъки и грижи.
- Точно това казвам - като стана твоя жена.

вторник, 11 декември 2012 г.

AКТУАЛНО


Гугушева  лети и от ръководството на   прокуратурата

Неуспялата кандидатка за конституционен съдия Галя Гугушева по-известна с брокерските си умения май ще загуби и креслото си на зам.- ръководител на  Апелативна специализирана прокуратура. Ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Борислав Сарафов внесе във Висшия съдебен съвет предложение за освобождаване на Галя Гугушева като заместник-ръководител на Апелативната специализирана прокуратура и преназначаването й като редови прокурор в АСП. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Предложението на Сарафов се основава на разпростиращите се в публичното пространство съмнения за липса на морални качества на прокурор Гугушева да заеме поста конституционен съдия и предизвиканите от тези съмнения отказ от подкрепа на кандидатурата й в Народното събрание и оттегляне на кандидатурата от Гугушева. Според Борислав Сарафов е недопустимо прокурор, над когото тегне и най-малка сянка на съмнение за неговите морални качества, да заема и изпълнява длъжността заместник-административен ръководител в Апелативна специализирана прокуратура. Позицията на ръководителя на АСП е категорична, независимо от резултатите на извършващите се в момента данъчни и имотни проверки на прокурор Гугушева. Борислав Сарафов е информирал Галя Гугушева за решението си.
Добавено 19:00 часа

"България изкопа гроба на Македония" според съседите ни


под това заглавие скопската телевизия Канал 5 публикува информацията си за българската позиция на предстоящия Европейски съвет. Вече е известно, че Македония ще остане без дата през декември. Българската позиция за предстоящия Европейски съвет в четвъртък в Брюксел - България да бъде сред държавите, които няма да посочат дата за Македония за започване на преговори с Европейския съюз предизвика буря от коментари в скопските медии, още преди да завърши срещата на външните министри в Брюксел публикувани от агенция „Фокус“. "Плевнелиев и Борисов не искат Македония в ЕС", е заглавието на електронното издание "Плюс инфо". "Плевнелев и Борисов отблъснаха Македония", е заглавието на скопската телевизия А1Он. "България - главен противник на ЕС за интеграцията на Македония", пише телевизия Телма. "България не пуща и е против членството на Македония в ЕС", пише електронното издание "Максим". "Плевнелиев - Борисов: Българската поддръжка за Македония не е безусловна", пише "Макфакс". "България няма да поддържа дата за преговори", пише "Курир", "България няма да посочи дата за Македония", пишат "Утрински весник", Радио Сводобна Европа и МТВ1, "София поръча: Добросъседски отношения пък тогава дата за ЕС", пише "Дневник", "България и официално се обяви срещу датата; Борисов и Плевнелиев обвиняват в пропаганда и кампании", пише електронното издание еРепортер, "И българите с гръцко вето за Македония", пише Нова Македония, "България между страните, които няма да подкрепят Македония", пише "Прес 24", "България наместо да помага, поставя условия, пише електронното издание "Денешен".  Гърция все пак намери съюзници, за да блокира преговорите с Македония. България и Франция застанаха зад гръцките тези - Македония първо трябва да си оправи отношенията със съседите и след това да влиза в преговори с Брюксел. Половин час преди да започне срещата на министрите на външните работи на ЕС, българският министър на външните работи Николай Младенов заяви, че София ще настоява за концепцията - "дата за дата". По примера на Черна гора, като временна рамка на страната ще й се дадат следващите шест месеца. До юни 2013 година, ако има подобряване на междусъседските отношения, тогава ще се определи дата за Македония.
Добавено 18:50 часа

Изпушихме покрай  закона за пушенето

Разнобой между депутати и здравния министър за отпадане на пълната забрана за пушене на закрити обществени места. Министър Десислава Атанасова за пореден път днес заяви, че няма да подкрепи връщането на пушенето на закрито при никакви условия, докато депутатът от ГЕРБ Емил Димитров очаква връщане на стария режим - със зони за пушачи и непушачи. В четвъртък парламентарната здравна комисия ще обсъди на първо четене измененията в закона за здравето, внесени на 26 септември от отцепилите се от "Атака" независими депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов, предвиждащи възстановяване на залите за пушачи и непушачи.  В баровете според Димитров също трябва да има разделение на зони за непушачи  и пушачи. На работното място също може да се върне старият вариант с помещения, в които да се пали цигара. "Хората да не слизат по десет етажа, да губят работно време и да пушат на студа - мисля, че е логично", каза той. Според министър Атанасова здравната комисия в парламента също не би застанала зад връщането на стария режим за пушене на закрито. Не следва да бъдат противопоставяни бизнесът и здравето и да се коментират загубите на заведенията вследствие на забраната, смята министърът. В неделя премиерът Бойко Борисов каза, че "щом темата е толкова важна, тя трябва да се обсъди отново в Народното събрание. Предстои дебат, тъй като знаем позицията на Министерството на здравеопазването, на премиера, който също е против, но все пак, ако това е полезно за държавата и икономиката, нека да го коментираме и дебатираме. Ако се приемат такива текстове, те трябва да бъдат приети наистина с голям консенсус  заяви депутатът Емил Димитров
Добавено 18:15 часа

СДС няма да обсъжда нов кандидат за конституционен съдия

СДС няма да обсъжда издигането на нов кандидат за конституционен съдия, докато не бъде променен механизмът за подбор. Това заяви Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократичните сили (СДС), на пресконференция след редовното заседание на партията. От този момент нататък преди да се представи, която и да е кандидатура, трябва да се промени механизмът за издигане и подбор на член на Конституционния съд. Галя Гугушева  оттегли кандидатурата си от Парламента след официалното становище на  ГЕРБ, че няма да подкрепи нейната номинация.
Добавено 13:30 часа

СМЕХ


Разпитват пияница:
- Какво ви кара да пиете толкова много?
- Нищо не ме кара, аз съм доброволец.

Ревнива жена се кара на своя мъж:
- Като видиш симпатична жена и забравяш, че си женен!
- Напротив! Точно тогава се сещам…

След приключването на образователната реформа може да проведете каквито и да е реформи - все тая, вече никой нищо няма да разбере.

Защо вестници и списания така упорито пишат за края на света, а не си отменят абонамента за следващата година?

Знаете ли какво казват гърците, след като си вземат заплатите?
- Danke schon!


Той е малък, но вече знае

Мнооого   смях от старите ленти

понеделник, 10 декември 2012 г.

АКТУАЛНО


ГЕРБ се отказа от Гугушева


ГЕРБ няма да подкрепи номинацията на Галя Гугушева за конституционен съдия заради сигналите срещу нея. Това каза пред журналисти в Костинброд министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите на Цветанов - решението е обсъдено и с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Норвегия. 
Добавено 20:00 часа

МОЗАЙКА


Френски замък беше разрушен по погрешка



снимка:АП
Бригада, изпратена да реновира летен замък от 18 век в югозападния френски регион Жиронд, вместо това го сринала до основи, съобщи агенция Reuters цитирана от "Дневник". Собственикът на резиденцията с многозначително име Chateau Bellevue (шато Белвю или "красива гледка") бил шокиран, като разбрал за случилото се. Дмитрий Строскин е руски бизнесмен, занимаващ се с експорт. По време на инцидента той бил във Варшава, където е базирана логистичната му компания, внасяща стоки от Франция в Полша и Русия. Пред френския вестник Sud Ouest Строскин обяснява, че е поръчал на майсторите да ремонтират замъка от 800 квадратни метра и да срутят намиращата се до него малка пристройка. От великолепното имение обаче днес е останала само тя. Жителите на Иврак, община източно от Бордо, са потресени и разгневени от това, че са изгубили един от петте бисера на архитектурното наследство в региона. Въпреки съмненията на местните, че разрушаването е станало по погрешка, руският бизнесмен обещава да построи точно копие на сградата. "Влюбих се в това място, след като години наред търсех да си купя къща във Франция", споделя той. Строскин вече се е свързал с парижки архитект, който да ръководи реконструкцията, и е ангажирал голямата полска агенция Architekci. Също така той е подписал договор на стойност 1.5 милиона евро с местна компания, която да достави камъните за строежа. Работата трябва да продължи две години.


Нобеловата награда не задържа вниманието на премиера ни

По време на официалното връчване на Нобеловата награда за мир на Европейския съюз в Осло пред голяма част от държавните и правителствените ръководители на Съюза, българският премиер Бойко Борисов се съсредоточи върху телефона си, показват кадри от церемонията.

АКТУАЛНО


Само 8% от българите подкрепят безусловно Македония за ЕС


България трябва да подкрепи кандидатурата на Македония за ЕС, само ако Македония прекрати антибългарската пропаганда. Това смятат 44% от българите по данни от национално представително проучване на НЦИОМ, проведено между 30 ноември и 6 декември 2012 г. Само 8% смятат, че страната ни трябва безусловно да подкрепи кандидатурата на Македония за членство в ЕС.31% от участвалите в изследването се затрудняват да изразят мнение.
Добавено 15:50 часа


Арестуваха  пияна учителка денсала на

 "Gangnam style"

Около 10 ч. тази сутрин 48-годишна преподавателка по руски и немски език в столичното 130-о училище нахлула в класна стая, в която нейна колежка провеждала часа си. Тя започнала да пее и танцува пред смаяните погледи на учениците и колежката си, категорично отказвайки да напусне. 48-годишната жена е задържана в V РУП в София. Училището се намира на ул. "Константин Фотинов" 118 в квартал "Васил Левски" в София.

СМЕХ

Мис България  А.Петровa

В социологическо проучване питат жените каква професия предпочитат да работят мъжете им. Една от тях отговаря:
- Космонавт.
- Защо?
- Защото по половин година са в командировка, а когато се връщат, цялата страна знае една седмица предварително…

Из медицинско заключение:
“Аутопсията показа, че смъртта е настъпила в резултат на аутопсията.”

Европейският съюз даде на България 20 милиона евро за борба с корупцията. Всичките банкноти са белязани. 

…и най-важното - нашите парашути са с доживотна гаранция.

АКТУАЛНО


Без коледни надбавки

снимка:Sofia Photo agency
Няма да има коледни надбавки към пенсиите, заяви премиерът  Борисов в интервю по БТВ. „И аз много искам да дам, да дадем коледни добавки, но няма в хазната. И ако искаме да се превърнем в Италия, Испания се избиват хората по улиците, Португалия, Ирландия... Ние трябва да продължим с фискалната дисциплина, кой не иска да яде?”, каза Борисов.

В Румъния печелят левите

снимка:АФП
Левицата в Румъния печели убедителна победа на парламентарните избори в страната, които се проведоха вчера. Според румънския телевизионен канал TVR, лявоцентристката коалиция Социал-либерален съюз, начело с премиера Виктор Понта, печели 57% от гласовете и вероятно ще има абсолютно мнозинство в парламента.

Гугушева ни разсмива

Кандидатката за конституционен съдия Галя Гугушева изтеглила два заема на обща стойност 133 200 евро от фирмата на сина си Стефан Гугушев "Лигъл партнърс" ЕООД, за да купи апартаменти за него и за брат му. После Стефан Гугушев погасил част от тези заеми към собствената си фирма с договор за дарение. Това твърди самата Гугушева в отговора си на сигнала на адвокат Петър Ванев,  депозиран в парламента в петък, съобщи "Правен свят".
  Мисля си, че  е идеална за конституционен съдия.  Тази схема ние даже не можем  да я разберем, камо ли да я измислим

неделя, 9 декември 2012 г.

СМЕХ


Както обикновено и в тази олимпиада негрите са лидери в бягането, а белите в стрелбата.
 
Въпрос: Защо жените живеят с 10 години повече от мъжете си?
Отговор: Защото нямат жени!

Иконом към лорда:
- Милорд, вашата съпруга избяга с шофьора ви.
- Виждаш ли, Джон, бил съм прав, когато подозирах, че нещо не е наред със зрението на този шофьор!

След семеен скандал.
Мъжът:
- Защо ми пращаш празни СМС-и?
Жената:
- Защото не ти говоря!

Приемаме поръчки за Нова Година. Ценоразпис:
Снежанка и Дядо Коледа - 50 лв.
Снежанка без Дядо Коледа - 100 лв.

OБЗОР


Бюджет 2013

снимка:Sofia photo agency
След скандали в парламента обиди, освирквания  и скандирания „оставка“ парламентът прие в отсъствието на премиера скоростно бюджет 2013. От опозицията предупредиха, че приетият тази седмица от парламента бюджет за следващата година "реже живо месо“.

„Единство“ ще сменя СДС в синята коалиция

Национално сдружение „Единство” създадоха отцепилите се депутати от СДС. Тяхната цел е да направят силна дясна партия.  Очакват на изборите да се явят под формата на Синята коалиция. В редиците им влизат депутатите Мартин Димитров, Ваньо Шарков, Цветан Костов и Димо Гяуров, както и евродепутатът Надежда Нейнски. Отцепниците от синята партия очакват разпад в СДС и прогнозират  и вливане на цели общински структури на синята партия в тяхното сдружение. Те избраха Пловдив, за да обявят началото на своето съединение.

Гугушева новата Марковска

Изборът за конституционен съдия ще се отложи за след Нова година заради двата сигнала срещу единствения кандидат Галя Гугушева, съобщава . Първият сигнал съдържа "данни за връзки на Гугушева с финансови структури с неясен или съмнителен произход, както и за цяла империя от фирми на името на сина й - младият адвокат Стефан Гугушевa." Вторият сигнал е от шестима граждани начело с бившия депутат от СДС Пламен Даракчиев. В него също се сочи, че Гугушева е замесена в "сделки, които не съответстват на доходите й на прокурор и нямат правдоподобно обяснение".